До Ужгорода завітають представники громадської організації Vizion Zero

Віктор Загреба та Андрій Коман на запрошення Ужгородського міського голови Богдана Андріїва приїдуть до обласного центру Закарпаття, аби  презентувати свою роботу щодо безпеки дорожнього руху в Україні та проведуть круглий стіл “Безпека дорожнього руху в Ужгороді – простір для спільних дій”. У заході також візьмуть участь представники Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

Ініціювала приїзд співзасновників Vision Zero до нашого міста радник міського голови на громадських засадах Маріанна Собран, яка також запропонувала розробити та затвердити на міському рівні стратегію нульової смертності на дорогах Ужгорода.
Зустріч відбудеться 25 жовтня 2016 року у великому залі Ужгородської міської ради. Початок зустрічі – о 15.00.
Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

Довідково. “Vision Zero” (“Нульове бачення”) — це створена у Швеції концепція, яка стверджує, що будь-які дорожні смерті — неприпустимі, і що треба прагнути звести цю цифру до нуля.
Шведи вирішили, що винуватити людей за те, що вони спричиняють аварії (“blame the victim”) – непродуктивно. Бо люди завжди помилялись і будуть помилятись. Але що тоді продуктивно? Побудувати розумну і безпечну систему менеджменту безпеки (“safe system”), в якій кількість смертей буде постійно знижуватись, поки не знизиться до нуля. Цей підхід показує вражаючі результати в Швеції, Британії, Данії, Голландії та інших країн ЄС. Понад 500 великих міст Європи вже досягнули нульової смертності!
Від аварій на дорогах і вулицях України щороку втрачає життя понад 4000 людей. Місія громадської організації “Vision Zero” – зменшити це число до нуля. Крок за кроком, рік за роком, місто за містом.

zakarpatpost.net