В Ужгороді стає чистіше?

Відколи прибиранням частини Ужгорода зайнялося товариство з обмеженою відповідальністю «АВЕ Ужгород», навколо стало справді чистіше, ніж у попередні роки.

 Слід зазначити, що «АВЕ» працює в місті лише з березня, але результати помітні. Принаймні центральна частина обласного центру Закарпаття дійсно прибрана.

Самі ж представники фірми запевняють, що виграли два лоти і прибирають наразі  86 кілометрів ужгородських доріг, а це – 152 тисячі квадратних метрів. Крім підмітання вулиць, вони займаються прибиранням тротуарів та газонів, вивезенням відходів. Технічне ж прибирання проводять уночі за допомогою спеціальних автомобілів-порохотягів, які за 2-3 години роботи можуть зібрати до двох тонн сміття, а ще й помити дороги.

На жаль, не всі вулиці міста чисті, у деяких районах, де не прибирає «АВЕ», досі брудно. Та й самі прибиральники не завжди  виконують роботу належним чином. Скажімо, після прибиральної машини залишаються сліди, листя працівники фірми іноді не збирають на совість, а сквер на Петефі взагалі завалений пожовклими листками. Отже, чистіше таки стало, щоправда на відсотків 50.

 Утім нерідко до впорядкування територій останнім часом долучаються як громадські активісти, так і небайдужі містяни. Звичайно хочеться, аби наш Ужгород мав справді охайний і сучасний вигляд, був чистим і європейським.

Але ж у сусідньому Львові завжди чисто ідеально. Чому там вміють і прибирати, й дотримуватися чистоти, а у нас – ні?

zakarpatpost.net