Спортивно-реабілітаційному центру в Ужгороді – бути. Заклали наріжний камінь

В обласному центрі Закарпаття розпочали будівництво унікального для краю спортивно-реабілітаційного центру для інвалідів та учасників антитерористичної операції. 28 жовтня за участі голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля у фундамент об’єкту заклали перший камінь.
На місці колишньої котельні по вулиці Тихого за три роки планують звести хостел для інвалідів, спортзал, масажні та інші реабілітаційні кабінети. Передбачено реконструкцію складу під котельню та благоустрій території. Спортивно-реабілітаційний центр дасть змогу забезпечити належні умови для занять спортом людей з обмеженими фізичними можливостями та інвалідів-учасників АТО. Тут облаштують майданчики для занять волейболом, баскетболом, настільним тенісом, пауерліфтингом, фехтуванням тощо.
Виділення фінансування на будівництво цього об’єкту домігся особисто керівник краю Геннадій Москаль. Відтак з обласного бюджету виділено півмільйона гривень, з міського – два мільйони та ще один мільйон з Державного фонду регіонального розвитку. За ці кошти виконають першочергові роботи – відремонтують покрівлю, змонтують водовідвід, частково закриють контури стін тощо, повідомив zakarpatpost.net прес-центр Закарпатської ОДА.
Будівництво об’єкту в обласному центрі ініціював Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. Члени організації під час встановлення наріжного каменю заклали «капсулу часу» для майбутніх поколінь з побажаннями для нащадків.

zakarpatpost.net