Хуст. Пологовий будинок. А віз і нині там

Найбільше розмов у Хусті було про пологовий, про умови проживання жінок та немовлят. Безумовно, ситуація у медичній установі невтішна, але… були сподівання, що питання  найближчим часом вирішиться.

Після розголосу ситуації у ЗМІ та в Інтернеті з робочим візитом у Хустській районній лікарні побував голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс. Після оглядин палат медичного закладу він зауважив, що побачене його шокувало і запевнив персонал, що з бюджету неодмінно будуть виділені необхідні для ремонтів кошти.

Отже, ми теж поцікавилися, чи врешті-решт у лікарській установі щось зрушилося з метрової точки.

Кошти поки що не поступили. Ті ж гроші, які мали бути спрямовані на реконструкцію акушерсько-гінекологічного пункту, а це – 800 тисяч гривень було спрямовано на ремонт інфекційного відділення. У самому ж пологовому зараз проводимо косметичні ремонти, заміну каналізації та водопроводу  виключно за власні кошти, – зауважив головний лікар пологового відділення Михайло Канчій.

Між іншим, довгобуд – АГК планують серйозно реконструювати (інше питання – коли саме). Зі слів пана Михайла, оскільки  споруда наразі чотириповерхова, а Закарпаття географічно  знаходиться у сейсмічній зоні, верхній поверх та стріху незабаром ймовірно демонтують (дах мають зробити  інший). Отже, якщо колись об’єкт буде запущено в експлуатацію, він стане тільки триповерховим.

zakarpatpost.net