Каналізація на Коновальця в Хусті жахає. Після візиту Фреймут нічого не змінилося

Побачене у багатоквартирному будинку на вулиці Коновальця, де фекалії затоплюють підвал, не може залишити байдужим нікого. При чому розріджених рештків людської життєдіяльності там стільки, що може втопитися не лише щур… але й… не дай Бог… дитина.

Проте, що здивувало найбільше – люди бояться говорити про те, що у них є проблема. Після ефіру ми вирішили навідатися до будинку з фекаліями. Та, як не дивно, окремі мешканці розповідати про власні ж незручності не забажали, коментуючи, що вони поспішають, або взагалі, що мешкають на іншій вулиці. Проте знайшлися і сміливці, які все розказали і показали.

Як з’ясувалося, зайти до підвального приміщення досі не можна. Каналізаційні стоки залили його настільки, що від запаху паморочиться в голові і очі заливає сльозами.

-Ця проблема стара. Виникла  вона ще тоді, коли будинки передали на обслуговування ЖЕКам. Тобто, будинкову каналізацію повинні були обслуговувати саме працівники житлово-комунального господарства (у межах будинку до каналізаційного колодязя), а  вже вуличну – Водоканал. За весь цей час Водоканал свою ділянку роботи виконував, а Жек – просто брав гроші із жильців. Тому поступово підвал і затопило, – каже колишній головний комунальник, а нині депутат міськради Микола Аннишинець.

До речі, пан Микола завжди виступав за відмову від радянщини, тобто, від  ЖЕКів і за  створення ОСББ. Наразі ЖЕК дійсно перебуває у стані ліквідації. Між іншим, ОСББ на Коновальця поки що не створено, а зі слів мешканців вулиці, підвали вони раніше відкачували власним коштом, колективно здавалися по 150 гривень. А сморід доноситься не лише з будинку 22А, але й із інших, тобто проблема є не локальною, а системною. У той же час наразі поруч із багатоповерхівками нарешті розпочато заміну вуличної каналізації… Тож можливо, незабаром усе ж проблему фекалій на Коновальця  буде вирішено.

mediakhust.net