У Хустській гімназії, яка стала гордістю міста, від Фреймут боялися всі, навіть директор

Не все в Хусті, звичайно, погано. Є у місті і хороші лікарі, і хороші вчителі, і навіть хороші школи… Тож Ольга Фреймут вирішила перевірити діяльність одного з навчальних закладів. До роботи педагогів претензій вона не мала, однак виникли зауваження щодо вбиральні…

Усі недопрацювання ми усунули. Вода у туалеті зараз є. А загалом візит команди столичної ведучої шокував і мене, і весь колектив. Було страшно, чим усе закінчиться. Головним ми вважали не відзнаку, а подальшу репутацію… в очах тих батьків, які вирішили обрати для своїх дітей саме нашу школу. Усі почувалися ніяково, навіть насторожено. Тому, коли ми отримали почесну нагороду «Гордість міста», багато хто  з вчителів невільно просльозився. Діти ж інспекторку сприйняли дуже  емоційно. Бігали всюди за нею. Коли вона перевіряла їдальню, на неї чатувала половина учнів, до вбиральні  за пані Ольгою побігло також десь 150 школярів. Усі знімали, фотографували її на телефони, – розповів директор Хустської гімназії-інтернату Михайло Онофрей.

А Ольга Фреймут залишилась задоволеною не тільки роботою заслуженої вчительки України, фаворитки президента Олесі Ківеждій , але й вимовою та рівнем знань іншого педагога – вчителя англійської мови Мирослава Шкробинця, який і сам є випускником цієї «альма-матер» і ще в шкільні роки стажувався у США… та інших сіячів розумного, доброго і вічного, які працюють у гімназії.

Ще одним об’єктом, про який йшлося у передачі, був ресторан «Маленький  рай», який теж отримав відзнаку «Гордість міста». Оскільки там усе гаразд, то хочеться просто порадіти за власників – Наталію та Віктора Чепинець і побажати колективу процвітання.

Отже, добре все в Хусті чи погано – вирішувати самим же мешканцям, адже  обурення чи вдоволення – справа глибоко індивідуальна. Залишається додати тільки відому коронну фразу екс-президента Леоніда Кравчука: «Маємо те, що маємо».

zakarpatpost.net