Нелегали з Пакистану та Індії через Закарпаття прямували до Австрії

2 листопада на стаціонарному посту поліції в с.В.Копаня Виноградівського району працівники поліції зупинили  автомобіль «Хюндай», яким керував 42-річний ужгородець. В салоні правоохоронці виявили трьох нелегалів із Пакистану та Індії, повідомляє zakarpatpost.net  відділ комунікації Закарпатської поліції.

Працівники поліцейського відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми одержали оперативну інформацію про те, що готується переправка партії нелегалів через кордон до Європи.

Близько десятої години вечора на стаціонарному пості у Великій Копані Виноградівського району працівники окремої роти з обслуговування доріг державного значення  разом з працівниками оперативно-розшукового підрозділу прикордонної служби зупинили автомобіль «Hyundai Tucson». Керував транспортним засобом 42-річний житель м.Ужгорода. В салоні автівки перебували ще троє осіб, які назвалися громадянами Індії та Пакистану.

Як розповіли правоохоронцям самі нелегали, вони прибули в Україну ще влітку, щоб дістатися до Європи. В м.Києві вони познайомилися із іноземним громадянином, який останнім часом проживає в столиці. Новий знайомий пообіцяв організувати їхню доставку до Австрії.

В ході проведених заходів було встановлено, що ужгородець за грошову винагороду погодився доставити даних осіб до межі державного кордону з метою подальшої незаконної переправки до Угорщини.  Однак всі плани ділка зірвали правоохоронці, які вже чекали на нього у Великій Копані.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Нелегалів передано до прикордонного загону. Наразі проводиться оперативна робота по встановленню іноземця, який зі столиці домовився про переправку із закарпатцем.

zakarpatpost.net