Архієрею Мукачівсько-Ужгородської єпархії УПЦ владиці Феодору виповнилося − 50 років

Мукачівська єпархія молитовно привітала свого архіпастиря з ювілеєм від Дня народження.

4 листопада, в п’ятницю 20-ї неділі після П’ятидесятниці, в день молитовної пам’яті ікони Божої Матері «Казанської» (1612) керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Мукачівському Красногорському Всіхсвятському чоловічому монастирі.

Як відомо, цього дня правлячому архієрею виповнилося − 50 років від дня народження.

Його Високопреосвященству під час богослужіння співслужили понад 70 священнослужителів Мукачівської єпархії, повідомляє http://mukacheve.church.ua/

У святковій літургії взяли участь всі намісники та настоятельниці чоловічих та жіночих монастирів єпархії, благочинні районів.

Богослужіння оспівували хор священнослужителів Мукачівської єпархії під керівництвом регента протоієрея Василія Юрини.

В кінці богослужіння був відслужений подячний молебень.

Відтак владика подякував за привітання усім присутнім, зокрема й Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію – за вітальну адресу.

Після цього архіпастир зосередив свою увагу на словах подяки тим людям, які відіграли особливу роль у його духовному становленні, а це: знаному духівникові Троїце-Сергієвої Лаври, архімандриту  Кириллу (Павлову), покійним архімандриту Василію (Проніну) та Блаженнішому Митрополиту Володимиру  (Сабодан). Крім того, владика щиро подякував найдорожчій людині – своїй мамі, монахині Серафимі, а також Богу за Його милість.

Фото: Віталій Муха, Василь Гуцал

https://zakarpatpost.net