Голова Служби безпеки підтвердив існування листів, які свідчать про дестабілізацію політичного життя в Закарпатті

Василь Грицак підтвердив існування листів, які було здобуто хакерами при зломі пошти помічника президента Росії Владислава Суркова.

Про це він повідомив на брифінгу в Одесі.

«Я можу підтвердити, що такі листи існують. Так званою «Кіберхунтою» було здобуто ці матеріали. Зараз ці матеріали досліджуються в СБУ», – сказав керівник відомства.

Він зазначив, що ці листи за багатьма пунктами майже збігаються з листами, які українськими спецслужбами було вилучено в процесі слідчих дій. Зокрема, при документуванні спроби дій щодо федералізації Закарпаття – створення псевдореспубліки в Закарпатській області.

«І відомості, які є в цих листах, і які було здобуто «Кіберхунтою», надзвичайно схожі. Тобто методи виконання всіх цих речей – на ті документи, які офіційно фігурують у матеріалах кримінального провадження», – сказав голова СБУ.

Нагадаємо, що група українських хакерів заявила, що зламала електронну пошту помічника президента РФ Владислава Суркова, і оприлюднила копії документів, в яких викладаються заходи щодо дестабілізації політичного життя в Україні, наслідком чого мають стати дострокові парламентські і президентські вибори.

https://zakarpatpost.net