Озера на вулицях Ужгорода утворюються через те, що каналізаційна система застаріла

«Ситуація з небезпекою, через інтенсивні дощі, підтоплень в Ужгороді – під контролем, усі служби працюють, відкачують воду там, де трошки підтоплені будівлі, а це вулиця Вчительська, мікрорайон Радванка, – повідомив Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. – Я проїхав містом і вранці, і в обід, все подивився. Піднявся рівень в Ужі. Додатково працюють рятувальники – прочищають канави, які забиті гілками, листям, щоб вода без перешкод сходила».

Щодо питань про роботу зливової вуличної каналізації, Богдан Євстафійович пояснив: «Зливова каналізація будувалася в минулому столітті і розрахована була на 50-60 тисяч населення. Останніми ж роками Ужгород значно зріс і територіально, і за кількістю мешканців, приєдналися, наприклад, Доманинці, Дравці, Горяни, де взагалі не була передбачена каналізація. Тому, щоб можна було відводити воду, потрібно в місті будувати нові каналізаційно-насосні станції. Це проблема масштабна, не сьогоднішня, накопичувалася роками і вирішувати її потрібно не форс-мажорно, а планово. Плануємо робити це в комплексі проекту оновлення і модернізації мереж водоканалу за підтримки Європейського інвестиційного банку. Вже подали всі необхідні документи в міністерство фінансів і найближчим часом питання розглянуть на комісії в Києві».
Як уже повідомлялося, йдеться про кредит на 25 мільйонів євро, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

 zakarpatpost.net