Великоберезнянщина отримала шкільні автобуси

        Школи Великоберезнянського району отримали нові автобуси для перевезення учнів. Ключі від двох транспортних засобів керівнику Великоберезнянщини та представникам районного відділу освіти у понеділок (7.11) вручили очільники Закарпаття – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс , повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

        Шкільні автобуси гірський район придбав на заміну двох транспортних засобів марки «Богдан», які були передані два роки тому в зону проведення антитерористичної операції. На закупівлю автобусів Великоберезнянщина отримала 1 млн 800 тис гривень освітньої субвенції з державного бюджету, решту необхідної суми виділили з районного бюджету – 960 тисяч гривень.

Нагадаємо, Закарпаття втратило в зоні проведення АТО на сході держави 20 шкільних автобусів, віддавши їх на потреби армії. Цьогоріч область отримала понад 26 мільйонів гривень з державного бюджету на придбання автобусів для учнів. У співфінансуванні з місцевими бюджетами (а це відповідно 70% на 30%) для потреб районів у нинішньому році заплановано закупити 26 нових автобусів. На початку серпня дев’ять автобусів на початку серпня отримали школи Ужгородського, Берегівського, Міжгірського і Рахівського районів. Згодом п’ять – школи Іршавського, Мукачівського, Виноградівського та Свалявського районів. Решта районів планують завершити тендерні процедури до кінця року.

zakarpatpost.net