Що найбільш безглузде оприлюднили закарпатські депутати та чиновники

Уже тиждень не припиняється обговорення електронних декларацій депутатів. Деякі речі викликають у краян обурення, а  деякі – навпаки сміх. Скажімо, вили Олега Ляшка та яйця Фаберже Андрія Парубія чи годинник Володимира Парасюка, який йому приніс під подушку святий Миколай  стали об’єктом для створення цілої серії фотоожаб, які просто заполонили соціальні мережі.

У Закарпатті, звісно ж, є свої не менш цікаві декламатори.

Скажімо, із великим подивом сприяли наші земляки відсутність автівок у електронній звітності окремих чиновників, міських голів та нардепів.

Особливо закарпатців здивував «Жигуль» Михайла Рівіса 1974 року випуску. Ну, прямо для закарпатських доріг 42-річний ВАЗ 2103! Або, приміром, снігохід і два квадрацикли Геннадія Москаля. Незрозуміло, куди він хоче їхати на своєму снігоході… у Сибір, чи до адмінбудівлі ОДА. І чи їздить до столиці на своїх квадрациклах?

А от команда Мукачівських нардепів виявилася справжніми поціновувачами живопису! Чи не в кожного з них є унікальні полотна закарпатських майстрів пензля. Картини, наприклад, задекларував Віктор Балога…  при чому цілих 26 унікальних творів мистецтва авторів Ерделі, Кашшая, Єрмілова, Шиманського, Манайла, Габди, Бокшая, Коцки, Микити, Шолтеса та інших.

Роботи Шолтеса, Глюка, Габди, Кондратовича  вказав у декларації і Михайло Ланьо. Їх у нього, правда, тільки дев’ять. Зате його дружина має золотий годинник і… сережки.

Захоплюється живописом і Василь Петьовка. Найбільше йому до снаги творчість Бокшая, Ерделі, Цвєткової. Картин у нього лише сім. А дорогих годинників разом із дружиною – три.

Не відстає від моди й Іван Балога, хоча має всього одну роботу Бокшая. Проте в його колекції є аж дві рушниці.

Щоправда, найбільшим поціновувачем зброї вважається зовсім не він, а одіозний ужгородець Нестор Шуфрич.  У своїй звітності він вказав цілий арсенал боєприпасів (такою кількістю можна було б забезпечити не один батальйон бійців у АТО). Це –   старовинна холодна  зброя у кількості 568 одиниць та вогнепальна переважно імпортного виробництва (156 одиниць). Картини парламентарій теж задекларував, їх у нього аж 287 (авторів не вказав).

Крім  того, Шуфрич має й інші, не менш цікаві захоплення. Він  не просто нумізмат, що збирає євро, долари та українську національну валюту, але й колекціонер інших речей, скажімо, геральдики різних періодів (438 одиниць), антикварної бронзової скульптури та камінних годинників (37 одиниць та 17 інших годинників), а також старовинної порцеляни (121 предмет), антикварної бронзової скульптури. А ще, як і його колишній наставник Янукович, закарпатець захоплюється предметами релігійного культу. Приміром, вказує, що має у власності колекцію старовинних книжок (71 штуку)  та ікон (51 одиниця). Майже як у власній церкві… Задекларуав екс-ужгородець і п’ять запонок та пальто від «Brioni».

У той же час надзвичайно скромно показали  пожитки Іван Крулько, Валерій Лунченко, Василь Брензович, Валерій Пацкан, Роберт Горват та Юрій Чижмарь.

Невже вони нічого не колекціонують крім земельних ділянок?

У будь-якому разі окремі нардепи своїми деклараціями викликали  сміх крізь сльози серед користувачів Інтернету, а  деякі просто здивували тим, що приховують справжні статки від виборців. Краще вже бути чесними, шановні депутати, і  не обманювати народ, який за вас голосує…

zakarpatpost.net