В Ужгороді після дощів знову утворюються озера. ФОТОФАКТ

Венеція по-ужгородськи. Обласний центр Закарпаття продовжує підтоплювати… але не тільки із-за підвищення рівня води в річці. Уж, власне, з берегів, на щастя, поки що не вийшов, хоча ситуація й залишається доволі напруженою.

Однак, як уже раніше повідомляв zakarpatpost.net, у місті після злив нерідко утворюються не просто калюжі, а справжні міні-озера. Система ливної каналізації потребує і прочистки, і оновлення. Про це заявляють навіть у мерії, запевняючи, що каналізаційна система будувалася ще в минулому столітті і була розрахована на 50-60 тисяч населення, тепер же Ужгород значно розрісся, от і приймачі не витримують навантаження.

Сьогодні, приміром, знову було підтоплено кілька вулиць, у тому числі – біля готелю «Закарпаття», що знаходиться на площі Кирила і Мефодія.

А це місце, між іншим, є однією з визитівок Ужгорода, адже знаходиться майже поруч із автомобільним та залізничним вокзалами.

До речі, дощовою водою заливає не тільки тротуари, але й газони. Люди вже навіть протоптали собі доріжки, аби обминути водяні загати.

На жаль, символічні ворота у місто справляють на туристів далеко не найкраще враження.

zakarpatpost.net