Мукачево відтепер прикрашатимуть гуска – фотограф та гуска – турист

У Мукачеві встановили дві тематичні скульптури
Сьогодні в Мукачеві відкрито дві тематичні скульптури, які встановлено поблизу міської Ратуші та по вулиці Достоєвського. Урочисто їх відкривали міський голова Андрій Балога та підприємець Ігор Бондаренко.

Як розповів скульптор Степан Федорин скульптура поблизу міської ради – це гуска-фотограф, інша – гуска-турист. Кожна із скульптур – заввишки 90 см, вага кожного гуся – 46 кг. Гусак-фотограф має справжнісіньку ретро-камеру, якою фотографує Ратушу. А також відповідний джентельменський дрес-код з метеликом. Аналогічний дрес-код має і гуска-турист, але інший: наплічник мандрівника, парасолю і вбрання аристократа, повідомила zakarpatpost.net прес-служба Мукачівської міської ради.
Один з ініціаторів встановлення Ігор Бондаренко зазначає, що ці скульптури стануть родзинками міста, місцями, які будуть відвідувати турист. «Всі зацікавлені, в тому числі й міський голова втілили в життя цю ідею. Ці скульптури доволі цікаві, і їх відкриття приурочено до святкування 1700 річниці покровителя міста – Святого Мартина», – каже підприємець.
За словами Андрія Балога загалом в місті буде встановлено 11 таких скульптур. «І всі вони будуть розташовані біля знакових туристично привабливих структур. Буде маршрут для цього створено. Закликаємо підприємців міста долучитися до цієї ідеї», – звернувся до присутніх міський голова.

zakarpatpost.net