Ужгород тісніше співпрацюватиме зі Словаччиною

В Ужгороді в мистецькій галереї  “ІЛЬКО” сьогодні проходить конференція з питань транскордонного співробітництва,  організована в рамках проекту словацько-української співпраці НО «Дружба Словаччина – Україна», що фінансується за рахунок коштів Норвезького фінансового механізму.

Відкрила захід Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова, яка наголосила, що для Словаччини Україна є важливим і добрим сусідом, з яким об’єднані спільною історією, перевіреною міцною дружбою. Обидві країни постійно працюють над зміцненням зв’язків у всіх сферах співробітництва. Є хороша співпраця і з керівництвом області та міста Ужгорода. Пані консул побажала учасникам конференції плідної роботи та зайти нових партнерів для майбутнього співробітництва, повідомила zakarpatpost.net прес-служба Ужгородської міської ради. 

Міський голова Богдан Андріїв теж привітав гостей конференції і наголосив на тісній співпраці міста зі Словаччиною. “Нашими містами-побратимами уже багато років є Кошице та  Михайловці, зараз ідеться про підписання угоди про  партнерство  ще з одним містом –  Гуменним. Найбільш широкою і різноплановою є культурницька співпраця – обмін творчими колективами, виставки, пленери. Кілька спільних програм і проектів спільно зі словацькими партнерами втілено за фінансування Європейського Союзу, зараз на черзі реалізація проекту інноваційних інформаційних туристичних продуктів. Мені б хотілося, щоб співпраця в економічному напрямку була ще активнішою, упевнений, після цієї конференції з’являться нові проекти, які ми зможемо реалізувати, і які будуть корисними як для  української сторони, так і для словацької”, – зазначив Богдан Євстафійович.

Також Богдан Андріїв подякував Янці Буріановій за ініціативу та підтримку у різних починаннях і додав, що саме завдяки пані консулу уже сьогодні в Ужгороді відкриють ще один пам’ятник – монумент Мілану Ростиславу Штефанику.

На конференції представляють можливості фінансування транскордонного співробітництва за рахунок коштів Норвезького фінансового механізму, обговорюють систему оподаткування в Словаччині, банківську підтримку  підприємців, особливості логістики, у тому числі з Кошицьким аеропортом, можливості здобуття освіти в Словаччині.

zakarpatpost.net