Одними з найпоширеніших захворювань на Закарпатті є кишкові інфекції – гастроентероколіти та ротавірусні інфекції

На асоціації інфекціоністів Закарпаття фахівці підбивали підсумки роботи.
В Ужгороді на засідання профільної асоціації зібрались лікарі-інфекціоністи з усієї області.

Окрім підбиття підсумків роботи за 9 місяців, медики обговорили аспекти надання медичної допомоги ВІЛ/СНІД інфікованим, сучасні схеми лікування гепатиту С та низку інших актуальних питань.

За словами головного інфекціоніста області Михайла Поляка, за 9 місяців 2016 року інфекційна служба області спрацювала гідно і всі інфекційні захворювання тримаються під контролем. Загальна інфекційна захворюваність склала – 103 149 випадків проти 116 927 випадків за аналогічний період минулого року.

Інфекційна захворюваність без грипу та ГРВІ становить 3 269 випадків проти 3 054 випадків минулорічних.

Одними з найпоширеніших захворювань є кишкові інфекції, а серед них – гастроентероколіти та ротавірусні інфекції, які становлять майже третину у структурі інфекційної захворюваності (без ГРВІ та грипу).

Тимчасова відсутність вакцин призвела до появи поодиноких випадків хвороб, яким можна було б запобігти завдяки щепленню. Так, завідувач інфекційного відділення для дітей обласної клінічної інфекційної лікарні Маріан Мальчицький у коментарі виданню   zakarpatpost.net відзначив, що в області не зафіксовано таких хвороб як краснуха та кір, однак реєструються випадки захворювань на кашлюк.

Медик звернув увагу, що на сьогодні область забезпечена вакцинами, які розподілені в усі райони. Проблем із календарними плановими щепленнями бути не повинно.

Фахівці закликають батьків захистити дітей від небезпечних хвороб і провести всі необхідні щеплення.

https://zakarpatpost.net