Закарпатці – народ щедрий. Цигарками діляться з румунами

Цієї середи (10.11) прикордонна поліція Румунії виявила 12 пакунків із сигаретами, незаконно переправлених з України через митний пост «Солотвино» в Тячівському районі. Самі переправники втекли, злякавшись румунських правоохоронців. Наступного дня, 11 листопада, митники Словаччини біля Міхаловце (місто поблизу кордону з Україною) арештували крупну партію контрабандних сигарет (близько 500 тисяч пачок) і фальсифікованого алкоголю. Очевидно, сигарети були переміщені в Словаччину через митний пост «Ужгород».
У зв’язку з цим Геннадій Москаль направив голові Державної фіскальної служби Роману Насірову листа з проханням провести силами ДФС, а також силовиків Румунії та Словаччини, службові розслідування і з’ясувати, за яких обставин і при яких змінах митників стали можливі незаконні переміщення товарів, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.
– Закарпатську митницю зараз повністю контролює «файта» з Державної фіскальної служби, – коментує факти контрабанди Г.Москаль. – Тому відповідальність за все, що коїться на митних постах, лягає на ДФС. Дуже сподіваємося, що вказані факти не залишаться без жорсткого реагування з боку керівництва фіскальної служби. В іншому разі напрошується закономірний висновок, що контрабанда, кількість якої значно зросла за останні тижні, «дахується» самими митниками.

zakarpatpost.net