Вчора через несприятливі погодні умови в Закарпатті падали дерева і не було світла у трьох районах

Несприятливі погодні умови, які супроводжувалися посиленням вітру 15-20 м/с, а на високогір’ї Карпат до 30-35 м/с, призвели до відключення від електропостачання населених пунктів області. Так на ранок 13 листопада по Закарпатській області було  відключено від електропостачання 12 населених пунктів повністю та 1 частково, а саме :

– у Рахівському районі: 5 повністю (с.Луги, с.Богдан, с.Відричка, с.Розтоки, с.Кваси), 1 частково (с.Чорна Тиса);

– у Мукачівському районі: 5 повністю (с.Клиновець, с.Кльочки, с.Бенедиківці, с.Лісарня, с.Ділок);

– у  Перечинському районі:  2 повністю (с.Туря Бистра, с.Свалявка).

На місцях, для ліквідації наслідків негоди працювали аварійні бригади енергетиків. О 16:30 13 листопада всі роботи по відновленню електропостачання у даних населених пунктах були завершені.

Також було зареєстровано три випадки падіння дерев на проїжджі частини  автошляхів та пошкоджено один транспортний засіб, повідомляє zakarpatpost.net У ДСНС України у Закарпатській області.

О 21:19 12 листопада на вул. Я. Мудрого, що у м. Мукачево дерево впало на автомобіль «ВАЗ-2107», який був припаркований на узбіччі проїжджої частини. Для розкрижування деревини та звільнення транспортного засобу до місця події залучалися рятувальники 17-ої державної пожежно-рятувальної частини. Всього було розпилено близько 2 м3 деревини.

Ще два випадки падіння дерев на проїжджі частини було зафіксовано 13 листопада на автошляху державного значення Львів-Самбір-Ужгород, поблизу с. Камяниця Ужгородського району та поблизу с. Кідьош Берегівського району. Для розкрижування дерев та забезпечення проїзду транспортних засобів до місця пригод виїздили працівники оперативно-рятувальної служби області.

zakarpatpost.net