Закарпатців чекає тепла зима, а грудень буде тепліше листопада

Погода по області та Ужгороді 14 листопада.

Як повідомили виданню zakarpatpost.net у Закарпатському обласному центрі з гідрометеорології, сьогодні по області хмарно з проясненнями, вдень без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер північний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1° тепла – 4° морозу, вдень 1° морозу – 4° тепла, у горах місцями вночі 5-10°, вдень 3-8° морозу.

В Ужгороді хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північний 7-12 м/с. Температура вночі близько нуля, вдень 2-4° тепла.

Закарпатців чекає тепла зима, а грудень буде тепліше листопада.

Про це розповіла Віра Балабух, кандидат географічних наук, зав.відділом синоптичної метеорології гідрометеорологічного інституту НАНУ.

«У нас є умовна вісь (Вісь Воєйкова – Ред.), яка розділяє Європу. Одна її частина знаходиться під впливом Атлантики, а інша – континентальна. У нас вона пролягає від Харкова до Одеси. І все, що західніше, знаходиться під впливом Атлантики. Антициклон, який у нас є, переміститься на схід і до України прийдуть теплі повітряні маси», –зазначила Балабух.

За її словами, нас чекає теплий грудень. «Дуже висока ймовірність того, що у нас грудень буде тепліше листопада. Та й усі наукові прогнози говорять про дуже теплу зиму в цьому році. А інформація про дуже холодну зиму виникає напередодні опалювального сезону або переговорів про газ», – додала вона.

https://zakarpatpost.net