Білі красені повернулися в Ужгород

Знаходяться вони біля пішохідного моста і їх двоє.

Після паводку 7 листопада семеро лебедів, які облюбували  Уж ще з літа, зникли. Велика вода налякала птахів. Вона  зносила їх вздовж течії.  Час від часу лебеді виходили на берег, але  8 листопада  на ділянці між пішохідним та автомобільним мостами пернатих вже не було. Де вони поділися – ніхто не знав.

 За лебедями, яких полюбимо все місто, ужгородці дуже сумували. Соціальні мережі були переповнені записами із закликами знайти білоперих красенів.

Дехто їх бачив, але де саме вони ховалися, з метою безпеки птахів,  користувачі не повідомляли. Видно, місцина була безлюдною і за їхнє життя птахолюби побоювалися.

Зараз біля пішохідного моста знову з’явилася пара лебедів. Чи це саме ті, які жили в місті раніше – невідомо, адже пернаті боязкі, до людей підпливати бояться. Можливо, їх просто хтось налякав, адже до паводку птахи були сміливішими і охоче приймали від перехожих хліб. Звісно, борошняні вироби – не найкраща  їжа для лебедів. Як уже повідомляв zakarpatpost.net, їхній організм важко перетравлює такі харчі і в природних умовах вони живляться водоростями та рибою.

Та як би  там не було, ужгородці радіють новій появі в місті лебедів, адже вони вже стали як своєрідним талісманом обласного центру Закарпаття, так і однією з родзинок для туристів.

zakarpatpost.net