В Мукачівському монастирі молитовно вшанували день Ангела настоятельки обителі

18-го листопада, Архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор привітав з днем тезоімеництва настоятельку Свято-Миколаївського монастиря – ігуменію Єпистимію.

Cпівслужити своєму архіпастирю та привітати іменинницю з днем Ангела на богослужіння зібралася велика кількість духовенства єпархії.

Під час богослужіння Його Високопреосвященство звершив хіротонію над дияконом Іоанном в сан ієрея.

Після Святої Божественної літургії був звершений молебень.

У своєму вітальному слові архієрей привітав настоятельницю та побажав ще багато років окормляти обитель та сестер монастиря.

Окрім того, архіпастир звернув увагу присутніх на значенні сповідування канонічної православної віри в сьогоденні.

«Чомусь прийнято вважати, що нині часи не є мученицькими. А ось Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Онуфрій зауважує, що тепер вони є ще більш складними, ніж в період мучеництва. Ми тепер живемо в час сповідництва, коли вибираємо між чорним і білим, між тьмою і світлом.

На превеликий жаль, частина людей, які не знають повністю вчення Церкви і Її істинного духу, є хиткими, вагаються, що могло би бути так чи інакше, і врешті йдуть на поводу, слухаючи не Церкву та Євангелія, а інтернет і телебачення.

Господь звертається до своїх вірних чад дивними словами: «Не бійся мале стадо!». Зверніть увагу: не велике стадо, а мале! Чому так, адже християн у світі є надзвичайно багато?! Із мільйонів людей, які живуть на землі, православними є ті, які живуть життям Церкви, відсікаючи будь-яку політику чи які-небудь нововведення. Православним є той, хто має смиренний дух і любить всіх без винятку, а також дослухається до настанов священноначалля і стійко тримається істинного духа.

Преподобний Антоній Великий писав про те, що останні християни спасуться через непохитне збереження чистоти канонічної православної віри в лоні Церкви Христової. Тому будь-які компроміси щодо віровчення неможливі», – наголосив у слові настанови владика.

Фото: Віталій МУХА

https://zakarpatpost.net