За 10 місяців у Закарпатті під час ДТП загинуло 7 осіб

З 14 до 20 листопада на Закарпатті, як і у всій Україні, проводився Тиждень безпеки дорожнього руху, під час якого поліція посилила профілактичні заходи, покликані знизити аварійність в краї, повідомляє zakarpatpost.net  відділ комунікації Закарпатської поліції.

Управління превентивної діяльності провело ряд зустрічей на тему посилення знання правил безпеки дорожнього руху. Особлива увага зверталася на навчання дітей у школах та садочках краю. Вихованцям навчальних закладів розповідали про правила поведінки дітей поблизу автомобільних доріг, адже за 10 місяців цього року на території Закарпаття сталося вже 9 дорожньо-транспортних пригод з вини неповнолітніх. В цих аваріях було травмовано 10 дітей. Загалом же за участі неповнолітніх трапилося 103 ДТП, в яких загинуло 4 дітей та 104 було травмовано.

Інспектори відділу безпеки дорожнього руху Закарпатської поліції провели акцію для школярів «Засвітись! Захистись!». Малолітнім пішоходам поліцейські дарували світловідбивні наклейки, щоб дітей було видно в сутінках і вони не створювали аварійних ситуацій.

Загалом з аварійністю ситуація в області наступна: за 10 місяців поточного року на автошляхах області сталося 677 аварій з потерпілими. В цих ДТП 116 осіб загинуло та 859 отримали тілесні ушкодження. Майже половина аварій на території нашої області стається через перевищення встановленої швидкості руху. За видами ДТП більше 40% є наїздами на пішоходів та велосипедистів.

На території області за 10 місяців було скоєно 10 ДТП з тяжкими наслідками, в яких 7 осіб загинуло та 51 людина отримала тілесні ушкодження. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість летальних наслідків аварій знизилася на 12,5%.

У 39 випадках на Закарпатті водії зникали з місць автопригод, проте більшість із них працівники поліції розшукали.

Загалом правоохоронці на території краю виявили за 10 місяців 9885 порушень правил дорожнього руху, з яких 683 випадки керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

Для зниження аварійності в краї з початку року під час здійснення контролю за експлуатацією пасажирських транспортних засобів на автошляхах Закарпаття працівниками Головного управління Національної поліції було проведено 20 профілактичних відпрацювань, під час яких виявлено та задокументовано п’ять десятків порушень законодавства.

У поточному році працівниками поліції було виявлено 5 випадків підробки водійських документів та 10 фактів підробки номерів агрегатів автомобілів. Затримано 165,3 куб. м лісоматеріалів, 77,4 тонн металобрухту, 275 л алкогольних напоїв, 106,5 тисяч пачок цигарок, 200 кг бурштину, 68,8 тонн паливно-мастильних матеріалів, які незаконно перевозилися автодорогами Закарпаття. Крім цього, правоохоронці затримали 10 нелегальних мігрантів, виявили по два факти перевезення зброї та наркотиків.

На контоль поліції за дотриманням правопорядку дуже вплинуло створення груп швидкого реагування в області, які приступили до роботи з 1 серпня. Щоденно на добу в регіоні заступають 36 таких груп.

З початку діяльності ГШР забезпечено виїзди на 12958 повідомлень, у тому числі 658 – про дорожньо-транспортні пригоди. За наслідками реагування до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, що спричинили ДТП без травмованих, притягнуто 248 водіїв.

Під час проведення тижня безпеки дорожнього руху забезпечено реагування на 34 повідомлення про керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. До відповідальності за цей час притягнуто 17 осіб.

zakarpatpost.net