Катар та Саудівська Аравія цікавляться Ужгородом

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з генеральним директором компанії «Бін Махмуд Трейдінг БМТ» Емадом Абу Алрубом, який приїхав на Закарпаття для ознайомлення з напрямками, цікавими для інвестування.

Шейх представляє Катар, фірма, з якою він працює – одне з найбільших на Близькому Сході підприємств зі спорудження доріг, мостів, аеропортів. Проте на зустрічі в міській раді Ужгорода зазначалося, що бізнесменів не лише Катару, а й Саудівської Аравії,Бахрейну та інших країн цікавлять різні напрямками потенційного вкладання коштів – туристична індустрія, сільське господарство, медичні і рекреаційні послуги, мінеральні води, банківська справа тощо. Закарпаття ж приваблює ще й особливою для мешканців теплих і пустельних країн надзвичайною природою, а також, віддалене від конфліктного сходу і зони АТО, своєю безпечністю, толерантністю, що панувала в багатонаціональному краї віками, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

Богдан Андріїв розповів гостю про Ужгород, його кадровий потенціал, насамперед медиків, науковців, представив кілька напрямків, куди місто б хотіло залучити іноземні інвестиції.

Зокрема, йшлося про проект рекреаційно-спортивного комплексу на термальній воді Aquatic Center Uzhgorod, який презентували і наприкінці вересня на інвестиційному форумі за участю дипломатичних представників 39 країн світу. Зацікавила шейха також інформація про співпрацю Ужгорода з містами-партнерами у різних країнах світу. Нинішній візит і зустріч Емада Абу Алруба з міським головою Богданом Андріївим були лише першими, ознайомчими, домовилися про продовження контактів.

zakarpatpost.net