Як команда «Ревізора» інспектувала Ужгород. ВІДЕО

Київські ревізори столицю Закарпаття полюбляють. У місті неодноразово бувала і Ольга Фреймут, і Вадим Абрамов разом з Ганною Жижою.

Тож цього разу команда ревізора з «Нового» каналу  завітала до Ужгорода ще в квітні. Однак на екрани передача лише зараз.

А почалося все  з Ужгородського замку, а вірніше – з однойменного ресторану, де  Вадим виявив недоліки на кухні, а також  мав зауваження як до ваги страв, так і до персоналу, який відмовився обслуговувати гостей.

Далі інспекція перенеслася до готелю «Світанок». А там…  адміністратор, яка не забажала навіть представитися, весь час вела переговори з керівництвом і хотіла випровадити знімальну групу. Отім мудрішими  виявилися охоронці, яких викликали на місце події. Вони з порозумінням поставилися до гостей і навіть побажали щасливого відпочинку.

Тож що побачив Вадим Абрамов? Брудні доріжки, стіни, тумбочки, ліжка,  ковдри з мотивами повістей Жуль Верна, відлущену штукатурку біля розетки, підплавлену розетку, вішаки-самокрутки, дешеву шафу, з якої при перевірці  відпали двері. Загалом свіжістю і чистотою в номері й не пахло… навпаки – віяло смородом.

Окремою темою стали подушки та ковдри. Підлога теж виявилася нерівною.

Одне з ліжок Вадим взагалі назвав колискою, але інше йому сподобалося. Проте в номері було дуже холодно.

Душова кабінка з душем із целофаном викликала лише сміх.  А ржавий унітаз – відразу. Сантехніка теж у жахливому стані.

Знайшов телеведучий і таємну кімнату, в якій знайшов отруту для щурів.

Відтак ревізор попрямував до кафе «Антресоль», де йому також оголосили,  що установа не працює.

 Отже, у Вадима Абрамова виникли претензії й до роботи цього й закладу – як до мікрохвильової печі, так і до холодильників, продуктів, так і до випічки піци та до вбиральні.

Приємно вразив стілець для дитини, гойдалка і те, що під столом не було жуйок.

Але найцікавіше було в супермаркеті «Барва», де ревізорові навіть прищепили руку, намагаючись перешкодити потрапити до  приміщення.

Загалом претензій до робити супермаркету у Вадима було багато. І стосувалися вони як протермінованих товарів, так і холодильників, м’ясного відділу, кондитерських виробів, дитячої продукції.

До речі, залазив у кондитерський цех Вадим у екстремальних умовах – через вікно для роздачі їжі. А ще – йому хотіли продати додатково тарілочку для цукерок.

Ресторан «Варош», навпаки, ревізору сподобався. Та й перепон Вадиму Абрамову у закладі зовсім не чинили. Отже ведучий залишився задоволений як кухнею, так і стравами. Хоча незначні зауваження в нього таки були, але ресторан отримав схвальну оцінку. Між іншим, власниця сама допомагала ревізору перевіряти ресторан. Загалом у місті з усіх проінспектованих закладів рекомендацію отримав тільки цей.

«Пристрасті за ревізором» теж були доволі гарячими.

Тут знову нагадали за контролерів «Барви», що готові були кидатися на журналістів. Більше того, директор закладу зажадав, аби Абрамов відповів перед законом за свій візит у супермаркет.

До речі,  про прострочений товар на  850 гривень директор супермаркету Сергій Малий сказав, що це дрібниці. А його слова про те, що жоден продавець не заплатив за прострочений товар, викликали у залі сміх.

Крім того, на постшоу він заявив, що хотів і сам запустити Абрамова знімати у цехи… правда, чомусь цього не зробив і зазначив, що у «Барві» чистота й порядок.

Проте коли знімальна група відвідала супермаркет вдруге, її вже безперешкодно пустили на територію.

Багато розмов точилося й довкола тарілочок, які продаються разом із солодощами і за які покупці сплачують фактично двічі. Також з’ясувалося, що на підносі, який ревізор взяв на аналіз було виявлено кишкову паличку.

Доволі незвичною була поведінка  власника ресторану «Fanfan» Роберта Левицького, який  взагалі заявив, що хоче подати на розгляд міської ради клопотання про те, аби заборонити в Ужгороді показувати програму «Ревізор». До речі, раніше він сам ще від Ольги Фреймут отримав рекомендацію, але згодом її втратив.

Тому знімальна група зустрілася з мером міста Богданом Андрвіївом, аби розпитати про підприємця, точніше, про заяву від нього.

Міський голова зазначив, що особисто він проти програми нічого не має, чув про неї і навіть його діти її дивляться, що на його думку «Ревізор»  сприяє наведенню ладу у закладах та усуненню порушень. Щодо Роберта Левицького пояснив, що звертатися в мерію чи ні  – це його право, але забороняти передачу міська рада не збирається, та й це може лише суд.  У студії ж радник мера Віталій Штефуца запевнив, що жодного листа наразі поки що не поступало, хоча пан Левицький має на це повне право, проте ніяких проблем з обмеженням трансляції  програми «в Ужгороді не буде.

Говорилося й про готель «Прага», де було виявлено випадки сальмонельозу. До речі, в листі від адміністрації закладу було зазначено, що витрати на лікування постраждалим було компенсовано. Однак, як зауважив Віталій Штефуца, наскільки йому відомо, йшлося лише про ті випадки, коли у пацієнтів були чеки на придбання медичних засобів.

Побувала на «Пристрастях»  і Альона Попович, директор ресторану «Варош», яку в колективі  вважають гіршою за ревізора. На постшоу вона розповіла, як сама у білих рукавичках перевіряє персонал, дає вказівки підлеглим, а ще й влаштовує іспити зі знання меню та винної карти. Тому ведучий Сергій Притула подарував їй спеціальні ревізорські рукавички.

Завітав на «Пристрасті за ревізором» і  журналіст Віталій Глагола.  Він акцентував увагу присутніх на естетиці вивісок, зокрема, того ж таки «Вароша», який має їх аж дві.  І його виступ та коментар на нього Альони Попович мали досить емоційний характер.

Загалом передача добряче полоскотала нерви окремим ужгородським рестораторам, але в той же час вона дійсно змушує підприємців у певній мірі дисциплінуватися та тримати марку.

Правда, подібні візити позитивно впливають на роботу далеко не всіх із них.

zakarpatpost.net