Закарпаття отримає 63 мільйони гривень

Закарпатська область повністю закриває фінансовий рік у освітній галузі. 16 листопада Кабінет міністрів України прийняв розпорядження „Деякі питання використання у 2016 році освітньої субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам”, згідно з яким Закарпаття отримає до кінця року додатковий обсяг освітньої субвенції у сумі 63 мільйони 265,1 тисяч гривень. Перший транш субвенції надійде вже найближчими днями, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

–  Із загальної суми субвенції 15 мільйонів 373 тисячі гривень спрямують на придбання шкільних автобусів у сільській місцевості, –  зазначає Геннадій Москаль. –  Використання цих коштів здійснюватиметься на засадах співфінансування: 70 відсотків – за рахунок освітньої субвенції, 30 відсотків – за кошти місцевих бюджетів. Таким чином наступного року Закарпаття придбає додатково 20 шкільних автобусів.

На оснащення загальноосвітніх навчальних закладів із поглибленим вивченням природничих та математичних предметів передбачено 13 мільйонів 363,9 тисяч гривень. За ці кошти буде придбано комп’ютерні комплекси з мультимедійними засобами навчання для кабінетів фізики, хімії, біології, а також для впровадження енергозберігаючих технологій.

Для забезпечення поточних видатків закладів освіти та оновлення їх матеріально-технічної бази з Державного бюджету виділено 25 мільйонів 188,4 тисячі гривень. Крім того, 9 мільйонів 339,8 тисяч гривень передбачено для підтримки об’єднаних територіальних громад (Тячівської та Вільховецької), а саме: для придбання шкільних автобусів, оснащення закладів сучасними засобами навчання та впровадження енергозберігаючих технологій.

zakarpatpost.net