У Рахові була стрілянина. Поранено поліціанта

У вівторок увечері (22.11) в Рахівському районі Закарпатської області сталася надзвичайна подія з використанням вогнепальної зброї. Близько 20-ї години в районне відділення поліції надійшла інформація, що в с.Видричка місцевий мешканець розгулює по селу з автоматом Калашникова. На місце одразу виїхала оперативна група співробітників поліції, і знайшовши злочинця на одній із вулиць, спробувала переконати його віддати зброю. Той у відповідь відкрив хаотичну стрілянину з автомата, у результаті чого лейтенант поліції отримав вогнепальне поранення кисті. Крім того, шість автоматних куль прошили автомобіль ще одного поліцейського. За наступні кілька секунд поліцейські знешкодили злочинця, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

Як з’ясувалося, це був 53-річний мешканець Видрички, раніше судимий за незаконне поводження зі  зброєю. Згодом медики встановили, що він знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Зараз злочинець затриманий і перебуває в ізоляторі, зброя – автомат Калашникова зі знищеним номером – вилучена, її походження з’ясовується. З місця події вилучені гільзи калібру 7,62, а дома у затриманого – 23 патрони до автомата і тростину з вмонтованим лезом. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 348 кримінального кодексу (Посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Геннадій Москаль доручив керівництву Головного управління національної поліції в Закарпатській області відзначити учасників опергрупи за виявлений професіоналізм і мужність при затриманні небезпечного озброєного злочинця. Крім того, найближчим часом поліцейські будуть відзначені особисто головою ОДА на обласному рівні.

zakarpatpost.net