Теплий листопад в Ужгороді змусив каштани розпустити бруньки

Погода в Закарпатті та Ужгороді 24 листопада.

Як повідомили виданню zakarpatpost.net у Закарпатському обласному центрі з гідрометеорології, сьогодні по області мінлива хмарність, без опадів.

Вітер південний 3-8 м/с. Температура повітря вночі 0-5° морозу, на високогір’ї 2-7° тепла, вдень 6-11° тепла.

В Ужгороді мінлива хмарність, без опадів. Вранці слабкий туман. Вітер південний 3-8 м/с. Температура повітря вночі 0-2° морозу, вдень 8-10° тепла.

Теплий листопад змусив каштани на Київській набережній, Боздоському парку та біля басейну «Спартак»що в обласному центрі Закарпаття, навіть попри жахливу обрізку цієї весни, розпустити бруньки.

Чи можливо таке, що після теплих і сонячних листопадових днів каштани весною 2017 року можуть не зацвісти?

Фахівці-екологи із УжНУ заспокоюють ужгородців. Каштан – дерево, завезене з теплих країн. У себе на батьківщині воно цвіте двічі на рік. Тому для нього осіннє цвітіння – це нормально.

На Закарпатті каштан восени може зацвісти, але плодів він не даватиме, бо з настанням холодів його цвіт просто загине. Так було декілька років поспіль у Боздоському парку та біля басейну «Спартак». Але навесні дерево знову цвістиме і дасть плоди.

Цьогорічне тепло не є якоюсь спеціальною аномалією. Теплі осені бували й роками раніше. І каштани в осінньому теплі так само розцвітали. А навесні дерева знову вкривалися білими або рожевими свічками цвіту і на осінь давали плоди…

https://zakarpatpost.net