Чи є в Закарпатті аборигени? Чому міліють лісові багатства?

Давайте не уподібнюватися аборигенам, у яких колоністи за скляні брязкальця виманювали національні багатства»

Голова Закарпатської ОДА особисто проситиме нардепів від області не голосувати за скасування мораторію на експорт лісу
Геннадій Москаль виступає категорично проти скасування заборони на вивезення необробленої деревини з України.

– Давайте не уподібнюватися аборигенам, у яких колоністи за скляні цяцьки виманювали землю, – заявляє Г.Москаль. – А доведемо, що ми європейська нація, яка має свій гонор і береже національні багатства. Про 600 мільйонів євро допомоги через півроку всі забудуть, а вирубані й продані за копійки Карпати стануть національною ганьбою на довгі роки. Закарпаття – єдина область, лісистість якої займає більше половини території, і ми єдині в Україні, хто не продає в Європу ні паливну, ні ділову деревину. Так має бути й далі.

Нехай європейські партнери переносять деревообробне виробництво до нас і роблять готову продукцію, а не перетворюють Україну в сировинний придаток. Я особисто буду просити нардепів від Закарпаття не голосувати за скасування мораторію на вивезення необробленої деревини за кордон, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, що вчора президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна в найближчі тижні скасує заборону на експорт необробленої деревини. У відповідь на це ЄС готовий надати нашій країні останній транш фінансової допомоги у сумі 600 мільйонів євро.

zakarpatpost.net