Хлопець, що збирав на Корзо гроші на IPhone 7 – автостопер. ВІДЕО

Володимир Дацків із Львівщини в Ужгороді вже вдруге, проте автостопом – вперше. Мандрівку ж розпочав із Стрия, далі подував у Дрогобичі. Протягом найближчих днів планує відвідати Мукачево та Хуст. Каже, що затримається там на два дні. А відтак – поїде далі у турне іншими західноукраїнськими містами.

23–річний юнак із міста Золочів подорожує автостопом уже три роки. За цей час йому вдалося побувати у 16-країнах світу. Сам він є студентом, хоча останнім часом сидить не на заняттях, а мандрує.

– У Європі люди щирі, охоче відгукуються на прохання підвезти, дають дах над головою, годують. Та й статки в них не ті, що в нас, – стверджує хлопець. – Грошей кидають більше. Хоча я навіть не володію іноземними мовами.

А відвідав він уже Польщу, Чехію, Австрію Швецію, Італію, Швейцарію та інші держави.

– У межах України пересуватися складніше, але завжди знаходиться хтось, хто підвозить, – запевняє юнак. В Ужгороді я зупинився в гуртожитку. Мене прихистила одна дівчина.

Утім найбільше мешканців обласного центру Закарпаття  здивувало те, що незнайомець збирає гроші на мобільний телефон… не на їжу, не на поїздку а саме на IPhone 7.

– Я хотів привернути до себе увагу перехожих, – наголошує Володимир. – Насправді айфон мені зовсім не потрібний. Я маю канал на YouTube. Тож якщо назбираю потрібну суму, а вона чимала – 26 тисяч, то розіграю його між підпищиками.

Між іншим, на відеоблозі мандрівник виставляє все, що знімає під час подорожей, розповідає про пригоди, здобутки та труднощі. Він заохочує молодь не боятися випробувань, іти на ризик та підкорювати нові життєві горизонти, вдосконалюватися, пізнавати непізнане.

– Люблю екстрим. Це – завжди адреналін. Та й не боюся мадрувати. Погана людина ніколи не зупиниться незнайомцеві. Тож під час поїздок маю можливість багато спілкуватися, дізнаватися безліч цікавого. Кожен день – нові пригоди.

Мандрівник каже, що Ужгород йому дуже подобається і що колись неодмінно повернеться сюди знову, а закарпатців запрошує долучатися до поїздок автостопом і до перегляду свого каналу з назвою «TRAVEL HOBO ПОДОРОЖУЙ БРОДЯГА».

zakarpatpost.net