Закарпатцям більше не потрібна буде віза до Угорщини?

Незабаром закарпатці зможуть вільно їхати до сусідньої держави. Угорщина скасовує візи для українців. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

“Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан щойно повідомив про рішення — відмінити для українців плату за національні візи до Угорщини”, — написав Гройсман у Facebook.

Зауважимо, що національні візи видаються для навчання в університеті, відряджень, трудової діяльності, участі в спортивних і культурних заходах, возз’єднання сім’ї, – йдеться на сайті http://svitua.com.ua/.

Національна віза видається для однієї держави, в якій заявник планує перебувати тривалий термін. Громадянам інших держав, що мають національну візу, дозволяється переміщатися по всій території Шенгенської зони. У той же час, остаточне рішення про дозвіл перетнути кордони приймається прикордонною службою, яка може перевірити мету поїздки, дотримання правил в’їзду.

Для туристичних поїздок в Угорщину, щоправда, й надалі  необхідно буде оформляти шенгенську візу і оплачувати її повну вартість.

zakarpatpost.net