Порошенко хоче обміняти карпатські ліси на фінансову допомогу від Євросоюзу

Народний депутат Віктор Балога каже, що зняття заборони на вивезення лісу призведе до знищення Карпат.

«Сумніваюся, що обіцянка Порошенка назбирає 226 баранів у ВР для зняття заборони на вивезення лісу. Наші Карпати, робочі місця в Україні він хоче розміняти на сміхотворну фінансову допомогу і картинку для себе, щоб потиснути руки європейським лідерам», – зазначив депутат на своїй сторінці у соціальній мережі.

За словами Балоги, за подібні дії платитимуть наступні покоління українців.

«Так само, як нинішнє покоління платить за відмову від ядерної зброї, так наступні покоління заплатять за знищення українських лісів. Після цього залишиться лише від нас землю вивезти вагонами – тоді ми точно зникнемо як держава», – наголосив політик.

Нагадаємо, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер за результатами саміту Україна-ЄС у Брюсселі заявив, що Україна в найближчі тижні скасує заборону на експорт необробленої деревини, яка перешкоджає отриманню траншу макрофінансової допомоги ЄС.

«Я був радий тому, що український президент висловив намір зняти заборону на експорт деревини. Це була умова, яку ми виставляли. Ми висловлювали побажання, очікування, і, як я розумію, це буде зроблено в наступні кілька тижнів. Це дозволить нам надати останній транш у сумі 600 млн євро, який ми обіцяли Україні в рамках фінансової допомоги», – сказав Юнкер.

https://zakarpatpost.net