Ужгородці стануть здоровішими? На медицину спрямовано додаткові кошти

Програму зміцнення матеріально-технічної бази міського центру первинної медико-санітарної допомоги на 2016-2020 роки затвердили на сьогоднішньому засіданні сесії міської ради.

Програма спрямована на реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я щодо забезпечення доступної кваліфікованої медичної допомоги кожному мешканцю міста, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Ужгородської міської ради.

Сьогодні, на жаль, більшість технологій та обладнання, що використовується, не відповідають сучасним вимогам до надання такої допомоги. Застаріле медичне та господарське обладнання, яке використовується у амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, приводить до зниження уваги населення до питань проведення первинної профілактики захворювань, зменшенням звернень громадян із питань лікування, що в свою чергу призводить до зростання захворювань населення. в тому числі і дітей та жінок.

Для розв’язання цієї проблеми необхідно забезпечити приведення матеріально-технічного оснащення у відповідність із сучасними вимогами. Це дасть можливість надавати якісні послуги з профілактики та лікування захворювань населенню міста. Загальний обсяг фінансування – 6 мільйонів гривень. Із них – на 2016 рік – 300 тисяч, 2017 рік – 4 мільйони, 2018 рік – 1 мільйон, – 2019 рік – 700 тисяч.

akarpatpost.net