Кому в Ужгороді сміттєві урни заважають?

Похилені, загнуті сміттєві урни  вздовж усієї вулиці Швабської нагадують, ніби тут проходила спецоперація зі знищення металевих контейнерів для побутових відходів.

Кому ж вони можуть заважати – незрозуміло…  Чому у нас до комунального майна настільки зневажливе ставлення? Для чого ламати лавиці, сміттєві урни, дорожні знаки та електроопори?

Між іншим.  це далеко не перший випадок пошкодження майна, яке, по-суті, належить громаді міста. Дивно, чому краяни досі не зрозуміли, що знищуючи те, що зроблено для них, вони «плюють» у власний же колодязь, руйнують красу свого ж населеного пункту.

Слід зазначити, що подібні порушення можна кваліфікувати за ч.1 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна), що «тягне» за собою покарання у вигляді штрафу, розміром до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або позбавлення волі на строк до 3 років.

У той же час, як один із альтернативних способів боротьби з порушниками, було б також непогано запровадити  «місячні курси» громадських робіт із підмітання та облагородження міста. Можливо тоді б більшості «спритників» та «силачів» не кортіло залишити кримінальний «автограф» у велелюдних місцях на об’єктах міської колективної власності.

zakarpatpost.net