Майбутні закарпатські журналісти опановували рекламну справу

Цими днями до прес-центру газети «НЕДІЛЯ» завітали майбутні журналісти, студенти УжНУ на чолі з доцентом кафедри журналістики Лесею Поліхою.

Протягом майже двох годин відомий журналіст, Голова Редакційної Ради газети «НЕДІЛЯ» Михайло Носа розповідав майбутнім фахівцям про рекламу у ЗМІ.

– Відділення журналістики було відкрито в УжНУ у 1997 році, а ще через два роки створено кафедру. Однак фахівців із реклами та зв’язків із громадськістю ми готуємо лише два роки. Першокурсникам було надзвичайно  цікаво поспілкуватися з людиною,  яка має великий життєвий досвід роботи у рекламній сфері, –  зазначила пані Леся.

– Я розповів студентам про наші видання та про рекламу. Зокрема, про газети «НЕДІЛЯ», «Закарпатські оголошення», видання «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100», газети «Наш Ужгород» та «Наш Хуст», всеукраїнське видання «ПОРАДИ» та інші. Під час дискусії, студенти дізналися чимало нового про розміщення реклами у газетах Закарпаття, – наголосив Михайло Носа.

Слід зазначити, що під час зустрічі студенти  не тільки отримали корисну інформацію що стосується їхньої спеціалізації, але й побачили, як у редакції готують газети до друку, та довідалися, як саме формується ціна на рекламу.

-Такі практичні зустрічі додають молоді віри в себе. Плануємо їх проводити і в перспективі, – наголосила доцент кафедри журналістики Леся Поліха. – А ще – хочемо завітати до однієї з рекламних агенцій. Приємно, що газета «НЕДІЛЯ» з нами тісно співпрацює і допомагає становленню майбутніх медійників.

zakarpatpost.net