Ревізор у Закарпатті інспектував Берегово та Хуст. ВІДЕО

Останнім часом інспекції в нашій області стали досить частими. Як Вадим Абрамов, так і Ольга Фреймут навідуються до нашої області і перевіряють роботу закладів громадського харчування, готелів та інших публічних місць.

Цього разу команда «Нового каналу» перевіряла Берегово та Хуст. Знімалася передача, власне, ще у квітні, правда на екрани вийшла лише кілька днів тому.

Більшість закладів Берегова ревізор не рекомендував

 У Берегові інспектор проводив ревізію одного з найвідоміших термальних курортів України. Власне Вадим Абрамов побував у Закарпатті влітку, однак передача вийшла на екрани лише цими днями.

«Від Берегова до Угорщини всього п’ять кілометрів.  Отже там повинні б дотримуватися виключно європейських стандартів, – йдеться у сюжеті. – Із 25 тисяч населення третина – угорці. Але Берегово – українське місто і, до речі, виноробна столиця всієї Західної України. А ще – тут  є унікальний курорт термальних джерел, аналогів якому у Європі немає. Подібні існують хіба що на Камчатці, в Іспанії та у Новій Зеландії. Берегово – туристичне місто і сезон тут триває цілий рік. Тож роботи команді ревізора вистачило».

Почався візит Вадима Абрамова до міста із відвідин готельно-оздоровчого комплексу з єдиним в Україні критим термальним басейном «Жайворонок».

Сюди інспектора покликали самі відпочиваючі, які нарікали як на роботу готелю, так і на діяльність ресторану. Дуже дивно, що адміністратор готелю була поінформована, що в одному з номерів поселився таємний агент.

Перші враження від номеру у ведучого були дуже приємні, кімната виявилася затишною і світлою. Вадим одразу ж знайшов пляшки з безкоштовною водою, а також дві склянки. Одна з яких, щоправда, була трохи брудною, а також не дуже чистий піднос.

На підлозі ведучий знайшов риб’ячу луску і навіть пожартував, що раніше там мешкала русалка.

Однак як шафа, так і підлога, штори, тюль виявилися чистими. Навіть кондиціонер у номері знайшовся.

А от на ліжкові дефекти знайшлися, зокрема, на постільній білизні. Все інше Вадима Абрамова цілковито задовольнило.

Однак чомусь у номері не було рушників, із відра у санвузлі було чути запах цигарок і в готелі шумоізоляція виявилася досить поганою.

Наступного дня ревізор навідався до ресторану. До його роботи виникли певні зауваження, що стосувалися сумісності продуктів та бруду на решітках плити. До того ж із самим сніданком вийшло непорозуміння. Адміністратор сказала, що він входить до вартості проживання, а в ресторані повідомили, що за нього треба заплатити 50 гривень. Врешті-решт талон виписали і платити за їжу не довелося.

Отже,  рекомендацію заклад не отримав.

Далі ревізор направився до «Золотої пави». Там він одразу попрямував до кухні і знайшов чимало недоліків у роботі. Передусім, це стосувалося неякісного прибирання, стікерів, терміну зберігання страв та продуктів, а також – вбиральні та пороху в залах. Утім, що цікаво, якщо всюди страви важили менше, то тут – утричі більше від ваги, вказаної у меню.

Вадим Абрамов відзначив офіціанта, назвавши його найдосвідченішим за всю історію передачі, адже стаж роботи пана Йосипа – 42 роки.

Проте рекомендацію «Золота пава» також не отримала.

Після цього команда ревізора направилася до термальних басейнів спорткомплексу «Закарпаття». Роздягальні справили на Вадима не дуже приємне враження. Шафи для одягу були з іржею, ключі – теж, на підлозі – бруд. А  душова – взагалі нагадувала  царство іржі. Сантехніка також викликала вкрай негативну реакцію ведучого. Та й сам басейн виявився не надто чистим… Тож рекомендації він теж не отримав. Однак дитяча спортивна школа, що працює при басейні ревізору припала до душі.

Ще однією зупинкою став готель сімейного типу «Ламберт». Команді ревізора сподобався стиль прованс, затишний і чистий номер, смачний сніданок, однак деякі деталі на кухні – засмутили. Проте рекомендацію заклад таки отримав.

Як Вадим Абрамов «Вопак» у Хусті перевіряв

Поки команда Вадима Абрамова інспектувала Берегово, ревізора через соцмережі наполегливо запрошували до Хуста. Найбільше мешканці міста над Тисою просили перевірити супермаркет «Вопак».

— Такої кількості запрошень ми не отримували ще ніколи, – наголосив телеведучий.

Вадим разом із Ганною Жижею зразу попрямували до службових приміщень, попередньо одягнувши халати.

Отже що вони побачили? Брудну підлогу, а на ній… пельмені, неприкриті напівфабрикати, поруч із косичками для хліба – м’ясо (і сам хліб черствий) і зовсім неподалік – декор для тортів, рибу, термін придатності якої давно закінчився. Стеля теж не блищала від чистоти, як і полиці.

У молочному й кондитерському цехах знайшлася «молочна» риба та «кондитерська» сарделька, оселедець, ковбаса, до слова, взагалі без дати виготовлення. Торт же, який потрапив під руки Вадим Абрамов у цеху, виявився простроченим аж на 23 дні.

— Про правильність товарного сусідства у цьому закладі говорити не доводиться, — заявив ведучий. — Тут усе неправильно.

У м’ясному холодильнику на м’ясі Вадим знайшов відра (які перед тим могли стояти на підлозі) з фаршем, рибу та сир. Крам чомусь не було прикрито.

Навідалася до «Вопака» і експерт Наталія Кудряшова. Саме вона й назбирала повну корзину товару, у якого закінчився термін придатності. Отож із небезпечного краму пані Наталя прихопила з собою пиво, соняшникове насіння, цукерки, кекси, мармелад, гігієнічні засоби тощо.

До речі, у жахливому стані в супермаркеті була на момент зйомок і кімната для переодягання персоналу. Загалом у торговельному закладі, як наголосив Вадим, тримати речі на забрудненій підлозі, вважалося звичним явищем. Стіни там теж були нечистими, а сантехніка – у іржі. Звідусіль доносився  сморід.

Полиці в самому супермаркеті також виявилися брудними, як і вентилятори, а в низьких морозильних камерах крам із закінченим терміном придатності було перемішано зі свіжим, усюди виднілася павутина. На пасхальних коржах (а передача знімалася перед Великоднем) Вадим знайшов відгодованих і ручних мух. Життя ж риби у так званому акваріумі Абрамов взагалі назвав каторгою або кунсткамерою. Торти зберігалися при температурі нижчій, ніж дозволено, а морепродукти замість криги – плавали у воді.

Під час зйомок до Абрамова підійшов і керуючий магазином Юрій Прощарук. Що додає йому честі, він не перешкоджав зйомкам, як, скажімо, в Ужгороді керівництво та персонал  «Барви».

Проте рекомендації заклад не отримав, Вадим Абрамов заявив, що у супермаркеті бардак і антисанітарія.

Слід зазначити, що «Страсті за ревізором» виявилися  не менш цікавими. На жаль, правда, більшість питань так і залишилися не вирішеними, у крайньому разі, щодо термальних басейнів у Берегові.

У Хусті ж певні зрушення відбулися. Представники «Вопака» навіть завітали на передачу з подарунками, які вручили Анні Жижі та Сергію Притулі.

А Юрій Прощарук підкресоив, що за рутиною роботою працівники не бачать недоліків, тож ревізору він вдячний за те, що показав на недопрацювання і пояснив, що за день до візиту команди Нового каналу вийшла з ладу одна з камер, тому товар було викладено на підлогу.

Проте зі слів Наталії Кудряшової це трапилося набагато раніше, оскільки за добу до зйомок вона була в супермаркеті.

А морський коктейль, який взяв на аналіз Вадим Абрамов , за результатами біологічного дослідження, як розповіла мікробіолог Оксана Вольська, містив кишкову паличку.

Тому про діяльність «Вопака» журналістка «Ревізора» Олена Філонова вирішила поговорити з господарем Хуста –  міським  головою Володимиром Кащуком. Мер, між іншим, про роботу торговельного закладу відгукувався не надто схвально, пообіцяв розібратися і навіть власною персоною проінспектував торговельну установу.

У будь-якому разі, у цехах «Вопака» справді стало істотно чистіше та й взагалі у закладі відбулися зміни у кращий бік. Однак таємному агенту все одно вдалося знайти протерміновану продукцію. Щоправда, за неї одразу ж дівчині-покупцю повернули гроші і вибачилися… а ще й морально компенсували збитки – безкоштовно дали воду та жуйку.

Отже, сподіватимемося, що все у нас буде добре…

zakarpatpost.net