Берегівська міська рада незаконно відібрала у ліцею сфери послуг земельну ділянку

Міська рада всупереч нормам Земельного Кодексу, без будь-яких на те юридичних підстав, вийшла за межі наданих їй повноважень.
Господарським судом Закарпатської області, за принципової позиції відділу ювенальної юстиції прокуратури області, задоволено позовну заяву Берегівської місцевої прокуратури про визнання протиправним та скасування рішення Берегівської міської ради, яким безпідставно було позбавлено Берегівський професійний ліцей сфери послуг права користування земельною ділянкою площею 4,6 га.

Як пояснила zakarpatpost.net начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Олеся Бокоч, чиновники незаконно припинили чинність державного акту на право постійного користування землею ліцею.

Цими діями чиновники порушили норми матеріального права. Адже підстав для примусового припинення права на земельні ділянки не було, і з даного приводу орган місцевого самоврядування до суду не звертався, а вирішив самостійно припинити право постійного користування землею, на яких розташовані об’єкти освіти, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Зокрема, як пояснила Олеся Бокоч, Берегівська міська рада всупереч нормам Земельного Кодексу, без будь-яких на те юридичних підстав, вийшла за межі наданих їй повноважень, порушила права ліцею сфери послуг на право користування земельними ділянками, розташованими в Берегові, визнавши таким, що припинив чинність державний акт на право постійного користування.

Відтак, враховуючи наведені факти, втрутилася прокуратура, подавши відповідну позовну заяву до суду ставши на захист інтересів держави у сфері освіти.

Користування та розпорядження органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування майном, землями навчальних, оздоровчих, лікувальних, а також інших закладів для дітей є одним із пріоритетних напрямків представництва інтересів держави у суді органами прокуратури, – підкреслила Олеся Михайлівна.

https://zakarpatpost.net