Хакерські ігри з казначейством – лише казки для довірливих закарпатців. Так вважає Москаль

На 2016 рік для Закарпатської області передбачено 110 мільйонів гривень коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Із них 33 мільйони (тобто майже третина) заплановані на грудень. У випадку неосвоєння грошей до кінця року вони повертаються в державний бюджет, повідомили zakarpatpost.net  у прес-службі Закарпатської ОДА.

– Сьогодні вже 9 грудня, а 33 мільйони на Закарпаття так і не дійшли, – заявляє Геннадій Москаль. – Якщо йти за логікою Кабміну, тендерні процедури на будівництво та ремонт об’єктів ми маємо оголошувати тільки після надходження коштів. Це значить, що освоїти їх до кінця року абсолютно нереально. Левову частку грошей кидають у регіони в самому кінці року навмисно, щоб, так би мовити, «зекономити». Знаючи ці схеми, ми давно провели тендери й виконали роботи, усе, що нам потрібно – це розрахуватися з підрядниками.

Інакше доведеться брати кредити, щоб погасити борги за виконані роботи. Однак замість того, щоб направити Закарпаттю заплановані 33 мільйони, нам говорять про якісь хакерські атаки на казначейську мережу, поламані комп’ютери і так далі.

Держказначейство, як правило, працює до 25 грудня, а потім закривається до наступного року. Я попереджую, що 33 мільйони Закарпаттю потрібні найближчими днями, а не 25 грудня, щоб їх того ж дня повернули в Держбюджет. Тому закликаю Мінфін негайно виконати свої зобов’язання перед Закарпатською областю, а не дурити людей різними казками про хакерів.

zakarpatpost.net