Сесія Хустської райради завершилась, навіть не розпочавшись

14 грудня провинна була відбутися сесія Хустської районної ради.

На розгляд народних обранців було представлено аж 32 питання, серед яких – звіт голови районної ради про свою діяльність, звіт начальника відділу освіти, молоді та спорту Хустської районної державної адміністрації про роботу відділу щодо забезпечення якості дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти в районі, інформація про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку, затвердження списку присяжних та інші.

У тому числі депутати мали затвердити ряд важливих програм фінансування бюджетних організацій, виділення коштів на медицину, соціальний захист, освіту, внести зміни до бюджету тощо.

Тож почалося зібрання з депутатських звернень, які зачитав голова районної ради Олександр Пацкан і стосувалися вони ремонту доріг, облаштування пункту «Швидкої допомоги» у Копашневі на базі амбулаторії, берегоукріплень, транспортного мосту, що веде у Вишково, мораторію щодо тимчасової заборони експорту лісоматеріалів, виділення коштів на Кошелівську амбулаторію…

Після цього депутати мали затвердити порядок денний. Але не затвердили.

Тож на цьому сесія фактично припинила роботу.

Окремі депутати коментували таке рішення тим, що вже вдруге на засідання не з’явився начальник відділу освіти Павло Русин, який мав звітувати. Справді, це питання повинно було бути найбільш скандальним на зібранні, адже до діяльності головного освітянина Хустщини претензій багато…

Проте те, що злагодженості в роботі народних обранців немає – це вже не секрет ні для кого. Більше того, вони працюють як лебідь, рак і щука із байки Крилова… І часто власні амбіції перевершують здоровий глузд.

Тож те, що сесія не відбулася прокоментували і перший заступник голови райради та голова РДА.

— Детальний бюджет не підготовлено, не враховано пропозиції від «Батьківщини» – наголосив Іван Рогач.

— Від рішення депутатів постраждають бюджетники, адже вони не зможуть отримати заробітну плату. Роботу району повністю заблоковано, – зазначив Назарій Павлій.

Отже коли відбудеться зірвана сесія – поки що не відомо.

zakarpatpost.net