Закарпаття у числі лідерів за рівнем зростання зарплат

Закарпаття у числі лідерів за рівнем зростання зарплат

Уже за кілька тижнів оці йно зарплати наших краян мають зрости до 3200 гривень. Принаймні, так обіцяє уряд. А поки що, якщо вірити Державній службі статистики, за рівнем зростання заробітних плат наша область – у числі лідерів.

Приміром, як повідомляє Держстат,  у жовтні заробітна плата у державі в середньому зросла до 5350 гривень – на 22,65% в порівнянні із січнем 2016 року.

Проте в кожному регіоні показники  свої. Наприклад, в офіційно назарі найвищою є зарплатня на Луганщині та Донеччині (щоправда, в цих областях повними вважати дані не можна, оскільки різні території перебуваєть під контролем різних держав).

Далі пальму першості перебирає Закарпаття. У нас зафіксовано  понад 30-відсотковий ріст середньої зарплати за 10 перших місяців 2016 року.

Ще у шістьох областях зарплата зросла мінімум на 25% – у Вінницькій, Полтавській, Житомирській, Рівненській, Тернопільській та Херсонській областях.

А от несподівано найнижчий рівень заробітних плат показали економічно розвинені та активні регіони – Львівська, Дніпропетровська та Одеська області, – передає «24tv.ua».

Звісно, при обрахунку до уваги беруться середні показники, не враховується чимало факторів… Тож чи  вірити офіційним  даним – особиста справа кожного.

zakarpatpost.net