Консультативне опитування в Мукачеві триватиме три дні

В місті вперше проведуть консультативне опитування, яке триватиме три дні – з неділі до вівторка включно.

Для проведення консультативного опитування утворено 12 дільничних комісій.

«Міській владі треба знати думку містян з різних питань. Це форма діалогу, яка дасть змогу почути позицію громад. Це своєрідна форма прямої демократії», – зазначив у коментарі zakarpatpost.net керівник міської комісії з консультативного опитування Олександр Галай.

За його словами на сесії було затверджено склад міської комісії з опитування, до якої включено й депутатів з різних фракцій. В середньому на дільниці можуть проголосувати від 3 до 6 тисяч містян. Найбільша дільниця у ЗОШ №16, до якої включено понад 10 тисяч містян.

Опитування проводитиметься з наступних питань:

Чи схвалюєте Ви обов’язкове включення до щорічного бюджету міста Мукачева надання адресної матеріальної допомоги пенсіонерам та працівникам бюджетної сфери міст?

Чи схвалюєте Ви перенесення з почестями поховань загиблих з центральної частини міста Мукачева на центральне кладовище міста Мукачева?

Чи підтримуєте Ви зміни в медичній галузі міста Мукачева?

Чи підтримуєте Ви зміни в освітній галузі міста Мукачева?

В опитуванні мають право брати участь повнолітні громадяни України, які є мешканцями Мукачева і зареєстровані в місті. В ході опитування кожен житель володіє одним голосом, яким він має право скористатися лише особисто.

Результати опитування носять консультативний (дорадчий) характер.

https://zakarpatpost.net