В Красногорському монастирі Мукачева звершили чернечий постриг

Послушник Іоанн Зубков був пострижений в мантію з іменем Феофан на честь святителя Феофана Затворника.

14 грудня, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чернечий постриг в Красногорській обителі на честь Всіх Святих, що в Мукачеві.

Послушник Іоанн Зубков був пострижений в мантію з іменем Феофан на честь святителя Феофана Затворника, повідомляє Єпархіальний інформаційний відділ.

Після завершення чину владика привітав намісника обителі, архімандрита Іларія (Гаврилець) з новопостриженим братом, а ченцю побажав допомоги Божої у виконанні святих обітниць монашества.

Вітаючи ченця Феофана владика закликав новопостриженого монаха завжди пам’ятати про ті обітниці, які були виголошені ним у храмі, зберігаючи в своєму серці любов до Бога та своїх ближніх.

Красногорська всіхсвятська обитель є наймолодшою чоловічою чернечою обителлю Мукачівської єпархії. Сьогодні, включаючи новопостриженика вона нараховує троє ченців. Взагалі монастир був відкритий рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 19 червня 2014 року. Обитель була утворена на місці храмового комплексу в честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», засновником якого був покійний протоієрей Миколай Рішко.

фото: Іван ФЕННИЧ

https://zakarpatpost.net