Чи пахнутиме у Закарпатті Новий рік мандаринами

Ціни на цитрусові у цьому році є досить помірними.

Зокрема, мандарини та апельсини справді продають дешево як на ринках так і в крамницях. Їхня вартість – 23- 35 гривень. У той же  час за яблука потрібно викласти від 10 до 35 гривень за кілограм.

Відтак значно вищими є ціни на інші заморські фрукти. Наприклад, на грейпфрути, помело, світі та лимони. Коштують вони від 37 до 50 гривень. А найбільше – лайм – більше сотні.

Слід зазначити, що цієї зими фрукти, як не дивно, але дешевші, ніж у минулому році. Ціна фруктового кошика знизилася на 10-15%. Найбільше подешевшали цитрусові, хоча попит на них у грудні істотно зріс.

На думку експерта експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяни Гетьман, здешевлення пов’язане з тим, що до початку листопада цього року діяла заборона на постачання до Росії імпортних фруктів, а також тим, що велика  кількість наших яблук понижає ціну закордонних цитрусових.

Інші експерти пояснили низькі ціни на цитрусові ще кількома факторами. По-перше, хорошим врожаєм цитрусових у Туреччині, звідки саме найчастіше і везуть апельсини та мандарини, а по-друге, забороною Росією єгипетських овочів і фруктів. Із-за цього до нас почали привозити більше фруктів.

Отже, Новий рік наші краяни зможуть зустрічати на столі з екзотичними фруктами.

zakarpatpost.net