Москаль: Із водіїв закарпатські митники за безперешкодний проїзд через кордон деруть від 100 євро

Москаль передав силовикам дані підприємців, які під виглядом експорту деревини займаються контрабандою сигарет.
Геннадій Москаль направив звернення Генеральному прокуратуру України Юрію Луценку, Голові СБУ Василю Грицаку та Голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову з проханням ретельно перевірити підприємців, котрі, за оперативною інформацією, під виглядом деревини відправляють за кордон контрабандні сигарети.

Список номерних знаків автомобілів, дата перетину Державного кордону через Міжнародний пункт пропуску «Тиса», відправник вантажу, найменування вантажу, а також митна зміна вказані в додатку до звернення.

Автомобілі перетинали Держкордон з кінця жовтня по кінець листопада 2016 року, пише Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

– Розмови про те, що через українсько-угорський кордон знову пішли фури з цигарками, почалися одразу після зміни керівництва Закарпатської митниці ДФС у кінці жовтня цього року, – заявляє Г.Москаль. – А кілька днів тому до мене дійшла оперативна інформація про конкретні автомобілі, яку я передаю правоохоронцям для ретельної перевірки й відповідного реагування.

Заодно закликаю пана Насірова відновити лад на міжнародному пункті пропуску «Тиса» з мікроавтобусами, що перевозять посилки заробітчан. Із водіїв котрих митники за безперешкодний проїзд через кордон деруть від 100 євро й більше «для себе особисто й начальства». А контролюючі структури, включно з митною вартою, «чорною сотнею» і так далі, роблять вигляд, що так і має бути. Запевняю пана Насірова, що мовчки спостерігати, як на митниці відновлюються контрабандні схеми, я не збираюся.

https://zakarpatpost.net