Закарпатець добивав рідну матір… кулаками та пляшкою з-під пива

Здається, хто може бути ріднішим, ніж мати. Здається, хто може бути ближчим, між син… Та  насправді іноді між кровними родичами виникають серйозні конфлікти, які закінчуються фатально. Зокрема, мешканець Хуста під час побутової сварки так побив матір, що вона померла.

Ти мене народила, а я тебе… вб’ю

Василь Сабов любив заглянути до чарчини. Не маючи постійного місця роботи, перебивався випадковими заробітками. Однак гроші не приносив додому старенькій немічній неньці, а пропивав із друзями. Компанії однодумців нерідко збиралися у нього за п’яними балачками. Інколи вони переростали і в бійки. Часом діставалося не тільки «колегам» по пляшці, але й пані Марії, якій добряче набридли синові посиденьки та сумнівні друзі. Але найбільше дратувало літню жінку надмірне захоплення Василя оковитою. Зі слів сусідів, коли чоловік був тверезим, поводився адекватно, умів виконувати різну фізичну роботу, але коли напивався – ставав некерованим і агресивним.

-Якось я замовляв його город копати. За кілька годин впорався. Мав золоті руки. Однак коли справа дійшла до розрахунку, крім грошей, просив горілку. Дружина приготувала вечерю, нагодувала його. Василь самотужки спорожнив пляшку і прийшов до мене «чіплятись». Мовляв, я цілий день на сонці трудився, дай іще випити. При цьому розмахував кулаками і ледь не вдарив мене. Я дав йому ще домашнього вина і відправив додому, бо знав, що інакше добром не минеться, – пригадує Юрій Прокоп, сусід Василя. – Після того з його хати доносилися крики. Як бджоли на мед, збіглись товариші, разом з якими він спочатку пив, а далі «з’ясовував стосунки».

Також зі слів чоловіка, до матері Василь ставився зневажливо, міг будь-коли зняти на неї руку.

Страшне число 13…

Того трагічного дня, 13 грудня, між матір’ю та сином знову виник конфлікт… із-за «зеленого змія». Почувши докори, Василь Сабов одразу ж почав лупцювати пані Марію. Бив її навіть тоді, коли вона знепритомніла.

-У ході судового розгляду прокуратурою встановлено та доведено зібраними доказами, що у грудні минулого року,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки зі своєю матір’ю 51-річний чоловік жорстоко побив неньку, а відтак ще й почав гамселити скляною пляшкою  з-під пива. Від отриманих тілесних ушкоджень жінка невдовзі померла, – зазначив керівник Хустської місцевої прокуратури Сергій Зовдун.

Сам убивця на суді виправдовувався, що наміру відбирати життя у матері він не мав, хотів буцімто лише «закрити їй рота»…  правда, власними кулаками, у скоєному каявся і більше жодних коментарів не давав.

Вердикт про подальшу долю Василя суд виніс 13 липня, засудивши чоловіка за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство) до 13 років позбавлення волі.

Дивно, але число 13 стало вирішальним у цій трагічній історії. Звісно винна не магія, чи нумерологія, адже, як кажуть, кожен сам коваль свого щастя… та й нещастя також, як у даній ситуації.

Шкода, що життя літньої жінки обірвалося саме таким чином, що її катом став рідний син. Можливо, за ґратами Василь врешті-решт отямиться і усвідомить, що накоїв… утім, матір із могили все одно не повернути.

Слід зазначити, що згідно зі статистикою, більшість кримінальних злочинів та дорожньо-транспортних пригод трапляються саме після вживання спиртного. До речі, наразі під наглядом  обласного наркологічного диспансеру перебуває 17339 закарпатців з діагнозом «Розлади психіки та поведінки через вживання алкоголю». Можливо, якби Василь Сабов вчасно усвідомив свою залежність від оковитої, нещастя би не трапилось.

zakarpatpost.net