Закарпатка до Нового року робить унікальні сувеніри своїми руками

Світлана Бігун – не митець і не дизайнер. Рукоділлю навчилася сама. Майстерність вдосконалювала завдяки працелюбності, терпінню та власній наполегливості. Зараз у її доробку сотні унікальних виробів хенд-мейду, серед яких і віночки, і інтер’єрні, і настільні композиції, і різні букети, і декоративні дерева…

Зимові фантазії

Любов до творчості, відмінний художній смак і маса творчих ідей у пані Світлани були з дитинства. Вона гарно малювала, їй подобалася ручна праця. Але виготовленням сувенірів майстриня зайнялася лише два роки тому.

— Побачила вироби в Інтернеті і вирішила спробувати, — каже жінка. – Для людини неможливого немає. Головне – мати бажання щось творити. Між іншим, моя сестра займається бісероплатінням. Мене завжди підтримує. А чоловік – взагалі. Нерідко й підручні матеріали заготовляє, й ходимо разом і на шишки, і до річки на лозу. Вдячна рідним за порозуміння.

У Світлани Бігун великий хист до пошуку неординарних рішень. Вона придумує справді стильні і нешаблонні роботи, не боїться експериментувати як із поєднанням кольорів, так і з компонентами…

— Люблю все натуральне. Основними підручними матеріалами є папір, шишки, жолуді, гілки дерев, кульки. Деколи потрібні елементи знайти не можна, купити в місті також. Тоді або сестра привозить мені їх із Мукачева, або замовляю через Інтернет-магазини, — зізнається майстриня.

Найбільше хустянці подобається працювати з дарами лісів.

— Соснові та ялинкові шишки — чудовий матеріал для виробів. Вони пахнуть Новим роком, цілком доступні для збору і, найголовніше, з них легко виходять симпатичні речі. Їх хочеться використовувати у творчості. Крім того, вони нагадують мені дитинство, — наголошує пані Світлана. – Коли їх підсушити, вони розпушаться і розкриють всю свою природну красу. Їм завжди можна знайти гідне застосування. Вони підходять і для ялинкових прикрас, і для віночків, і для настільних композицій.

Символ достатку

Оскільки різдвяний вінок вважається символом достатку і щедрості, пані Світлана приділяє його створенню особливу увагу.

— Новорічні прикраси, особливо різдвяні віночки, віють святом і чарами, приводять у захват друзів і близьких. Я люблю їх дарувати іншим. Потім приємно, коли якась річ створює затишок у домі дорогих серцю людей, допомагає їм відчути святкову атмосферу, — стверджує майстриня. – Готовий вінок можна повісити не тільки над дверима, його ще й можна застосувати й при оформленні новорічного столу, скажімо, поставивши в центр вінка вазу з фруктами або свічник з великої свічкою.

На виготовлення одного виробу в середньому Світлана Бігун витрачає два-три дні, але каже, що інколи може зробити якусь композицію й за одну ніч.

— Усе залежить від складності, а також від розміру. У мене в творчому доробку є й мініатюрні 15-сантиметрові букетики, і ялинка, висотою 50 сантиметрів. Планую зробити декоративне дерево аж до стелі.

А ще майстрині дуже хочеться відвідати різноманітні тематичні виставки хенд-мейду і відкрити в рідному місті сувенірний магазин.

У роботі ж її надихає все, творчість вона вважає відпочинком, віддушиною.

— Доклавши тільки трохи фантазії, можна зробити незвичайні речі своїми руками, які принесуть не тільки моральне задоволення від виконаної роботи, а й подарують оточуючим святковий новорічний настрій, — впевнена пані Світлана.

До речі, новою родзинкою сезону є вже не ялинки, а топіарії. Останнім часом цей елемент європейської флористики набув широкого поширення у нашому краї. Він символізує достаток і благополуччя в домі.

— Топіарій вважається деревом щастя, що приносить в будинок не тільки удачу і гарний настрій, а й грошовий достаток. Тож чому б не почати Новий рік зі щасливих митей? Тим більше, що зробити власноруч якесь диво і неважко, і приємно, – переконана умілиця.

zakarpatpost.net