Москаль – про контрабанду цигарок

Водій затриманої словаками фури з контрабандними сигаретами за останні два місяці 17 разів перетинав українсько-словацький кордон «порожняком»

Затримання фури свідчить про створення міжнародного ОЗУ, в якому задіяні високопосадовці Державної фіскальної служби України та митних органів Словаччини.

Закарпатській ОДА стали відомі дані водія фури, яку з контрабандними сигаретами затримала фінансова поліція Словаччини біля м.Міхаловце (Словаччина).

– Це такий собі Михайло Русин, котрий керував фурою «Рено-Магнум» держномер АО 0656 АА, причеп АО 5291 ХХ, – заявляє Геннадій Москаль. – А власник фури – Іван Сухар із с.Лінці Ужгородського району. Цього понеділка, 19 грудня, в День Святого Миколая, о 17.53 фура перетнула українсько-словацький кордон через вантажний термінал пункту пропуску «Ужгород» «порожняком». І була викрита фінансовою поліцією на території Словаччини за 40 км від кордону біля с. Лучки на сільськогосподарській фермі зі 145 тисячами блоків сигарет. Ми з’ясували, що протягом останніх двох місяців, після зміни керівництва Закарпатської митниці ДФС ця фура 17 разів перетинала українсько-словацький кордон «порожняком».

До речі, І.Сухар має у власності ще одну фуру з держномером АО 5433 ВС, яка востаннє перетинала українсько-словацький кордон через ПП «Ужгород» 15 грудня і за документами везла в Словаччину «пиломатеріали хвойні». Всього за останній час фура 40 разів перетнула українсько-словацький кордон, а фірми, яким вона доставляла «пиломатеріали» – фіктивні.

Із усього цього напрошуються два висновки. Перший – фуру з сигаретами пропустили не тільки наші, але й словацькі митники, які мають сканери і найновіше обладнання для виявлення контрабанди. Тому нашим сусідам не треба вдавати з себе великих борців із корупцією й кивати весь час в український бік. Тому що словацькі митники такі самі корупціонери, як і наші – це доведений факт. І другий – затримання фури з сигаретами, яка безперешкодно «порожняком» минула дві митниці, свідчить про відновлення міжнародного організованого злочинного угруповання, в якому задіяні високопосадовці Державної фіскальної служби України та митних органів Словаччини. Саме для створення такого угруповання з подальшим відновленням системної контрабанди сигарет і було змінене керівництво Закарпатської митниці ДФС у жовтні цього року. А коли я особисто намагався перешкодити цьому, Президенту та прем’єр-міністру України з різних сторін почали говорити про необхідність усунення Москаля з посади голови Закарпатської ОДА під різними приводами, повідомила zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

Чекаю реакції ДФС та Кабміну на ці кричущі факти контрабанди, якої поки так і немає.

zakarpatpost.net