Сьогодні – Святвечір у католиків та протестантів Закарпаття

Католики та протестанти по всій області відзначають Святий Вечір, день, що передує Різдву Христовому.

Закарпатські католики за традицією, за стіл сідають лише після того, як на небо зійде перша вечірня зірка, яка і сповіщує, що народився син Божий.

А за святковим столом в усіх будинках закарпатців залишається одне вільне місце зі столовим прибором. Це своєрідна пам’ять про рідних, які опинилися цього вечора далеко від сім’ї.

У храмах з 22 години до ранку триватимуть Вігілійні служби Божі, а потім – протягом усього дня 25 грудня – триватимуть Святі меси.

Головні служби Святої меси відбудуться у Мукачеві (Кафедральний собор святого Мартина), Ужгороді (костел святого Георгія), Берегові (Храм Воздвиження Чесного Хреста).

Урочисті служби пройдуть також у Рахові, Тячеві, Хусті, Виноградові, Сваляві, Перечині, В. Березному, Вишкові, Довгому, Середньому, та в усіх інших храмах Мукачівської Дієцезії.

Хочемо нагадати, що Єрусалимська, Російська, Грузинська і Сербська православні церкви святкуватимуть Різдво в ніч на 7 січня. Різниця у часі в святкуванні Різдва пояснюється відмінностями календарних стилів.

https://zakarpatpost.net