На Берегівщині 45-річний чоловік впав у 5-метровий колодязь

Більшість скоєних на свята злочинів поліція розкрила. Традиційно найбільше дошкуляють злодії та нетверезі. Не обійшлося без бійок, ДТП. Є загиблі на пожежах і отруєння чадним газом.

Як свідчить статистика, Різдво на Закарпатті проходить загалом спокійно. Краяни й гості мирно святкують, колядують, ходять в гості. За правопорядком слідкує поліція. Більшість скоєних на свята злочинів було розкрито «за гарячими слідами».

На сам Святвечір, 6 січня, сталася трагедія в м.Мукачеві – там в результаті пожежі загинула людина. Близько 18-ї години в поліцію надійшло повідомлення з ДСНС про загорання будинку в місті. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Як з’ясували правоохоронці, пожежа виникла в кухні одноповерхового житлового будинку. Її причиною стало куріння в ліжку господаря-пенсіонера. Чоловік заснув, від недопалка сталося загорання ліжка, далі вогонь перекинувся на меблі. В результаті пожежі 61-річний чоловік загинув…

Наступного дня, 7 січня, в Мукачівському районі пізно ввечері горів вантажний автомобіль «Івеко» на російських номерах. На місце події прибула група швидкого реагування Мукачівської поліції. Як з’ясувалося, вантажівка стояла на автостоянці з охороною поблизу с.Зняцево. Водій-росіянин на момент пожежі перебував у кафе неподалік. Пожежа виникла внаслідок замикання електропроводки, оскільки автомобіль був після ДТП. Вогонь вчасно загасили працівники ДСНС, і він не встиг завдати значних збитків. Жертв і травмованих на пожежі немає.

Того ж вечора в с.Свобода Берегівського району внаслідок нещасного випадку загинула людина. 45-річний чоловік з власної необережності підсковзнувся і впав у 5-метровий колодязь… Рятувальники ДСНС витягнули з колодязя бездиханне тіло чоловіка.

Прикрий випадок стався на Іршавщині. Пізно ввечері 7 січня в Іршавську ЦРЛ звернувся за допомогою 40-річний чоловік із с.М.Розтока. Лікарі діагностували в пацієнта відкриту черепно-мозкову травму. Про подію повідомили в поліцію.

Слідчо-оперативна група встановила обставини, за яких постраждав потерпілий. Близько 21-ї години чоловік їхав додому на своєму автомобілі разом із дружиною з сусіднього села. Посеред дороги йшли колядники, водій зупинився і зробив їм зауваження. Компанії це не сподобалося, виникла суперечка. Один із хлопців схопив дерев’яну палицю і завдав нею водію удару по голові. На цьому інцидент завершився, водій сів у машину й поїхав. Але вдома йому стало зле й родичі доправили його до лікарні.

Кривдника чоловіка затримали «за гарячими слідами». Ним виявився 19-річний житель с.Гребля Іршавського району. Вилучено знаряддя скоєння злочину – дерев’яну палицю. За фактом заподіяння тяжких тілесних ушкоджень поліція розпочала кримінальне провадження. Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК і взято під варту в ІТТ. Слідство у справі триває.

Ледь не закінчилося трагедією святкування Різдва для родини з смт.Буштино Тячівського району. Близько опівночі в поліцію м.Тячева надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що до них доставлено чоловіка з різаною раною живота. В лікарню прибула слідчо-оперативна група.

Сам потерпілий, 33-річний житель Буштина, переконував, що порізався випадково, під час падіння. Проте поліція з’ясувала, що поранення сину завдав удома під час сварки його 76-річний батько. Утім, батько каже, що все сталося випадково. А син від написання заяви та дачі будь-яких пояснень відмовляється…

У тому ж смт.Буштино поліція розкрила на свята крадіжку. 28-річний місцевий мешканець, який уже має дві судимості за крадіжки та пограбунок, викрав мобільний телефон «Самсунг» з будинку односельця. Поліція знайшла крадений телефон і повернула власнику. На злодія очікує кримінальна відповідальність.

У Тячівському районі на свята зареєстровано й спробу самогубства. Вночі в районну лікарню доставили 30-річного чоловіка з множинними ножовими пораненнями. Про подію лікарі повідомили в поліцію, й до лікарні прибула слідчо-оперативна група.

Як з’ясувалося, спробу самогубства вчинив 30-річний житель с.Лопухово. Потерпілий приїхав на свята разом із батьками в монастир, де вчинив спробу самогубства, завдавши собі декілька ударів ножем у груди…

Як розповіли батьки, їх син останнім часом мав психічні розлади й намагався звести рахунки з життям, мотивуючи тим, що він не такий, як усі…

Самогубця перебуває в лікарні, де йому надають допомогу. Поліція проводить за даним фактом перевірку.

Зранку 8 січня в поліцію м.Ужгорода надійшло повідомлення про те, що в гаражному кооперативі на вул.Українській виявили тіло людини віком 50-60 років. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Між гаражами лежав труп чоловіка, якого охоронець кооперативу впізнав як місцевого безхатченка. Покійний час від часу заходив на територію і збирав між гаражами пляшки.

Ознак насильницької смерті на тілі не виявлено. Вочевидь, чоловік замерз у лютий мороз. Його особу встановлюють правоохоронці.

Маємо й кілька крадіжок. Зокрема, з заявою звернувся 32-річний громадянин Індії, який має посвідку на тимчасове проживання в Україні. Індус їхав зранку 8 січня потягом із Києва на Закарпаття. Дорогою, в м.Мукачеві, з купе, в якому той перебував, невідома особа викрала його документи й гаманець з грошима в гривнях і у валюті на загальну суму близько 11000 гривень. Крадія розшукує поліція.

У Свалявському районі пізно ввечері 8 січня на пожежі загинула людина. В дерев’яній споруді в лісовому урочищі в с.Керецьки тимчасово проживав 76-річний чоловік. З невідомих поки причин будиночок загорівся, пенсіонер загинув. Причину та обставини трагедії зясовує поліція.

Маємо 8 січня й два випадки отруєння чадним газом. Зранку в с.Сасово Виноградівського району в будинку виявили бездиханні тіла 42-річного чоловіка та його 43-річної дружини. На щастя, живими залишилися їхні діти віком 8 і 11 років. Обидві дівчинки перебувають в реанімації, їм надають допомогу лікарі.

Попередня причина трагедії – отруєння родини чадним газом через несправність димоходу газового котла.

Того ж дня в Іршавську ЦРЛ «швидка» доставила з с.Загаття подружжя віком 40 і 33 роки, а також їхніх трьох діток віком 10, 8 і 4 роки. Лікарі даігностували в родини отруєння чадним газом. Загрози їхньому життю немає.

В с.Подобовець Міжгірського району удень 8 січня сталася ДТП без потерпілих. Біля місцевої церкви зіткнулися автомобілі «УАЗ Хантер» і джип «Хюндай Санта Фе». «УАЗ» занесло на слизькій дорозі на зустрічну смугу, де рухався «Хюндай». За кермом першого перебував житель м.Ужгорода, другим керував житель с.Колочави. Машини зазнали пошкоджень, водії не травмувалися. Обидва вони були тверезі.

Мукачівська поліція затримала на свята грабіжника, який наприкінці минулого року пограбував в місті пенсіонерку. Невідомий чоловік зайшов ввечері 31 грудня у будинок 78-річної мукачівки, завдав господині тілесних ушкоджень, від яких вона втратила свідомість, й забрав із хати 700 євро й золоті сережки.

На свята працівники кримінальної поліції затримали грабіжника. Встановлено, що пограбунок пенсіонерки скоїв 25-річний мукачівець, який вже має судимість за крадіжки. Грабіжника взято під варту в ІТТ, речові докази частково вилучено. Триває слідство, повідомили у Відділі комунікації поліції Закарпатської області.

zakarpatpost.net