Торік у Закарпатті побувало на 20 відсотків більше туристів, ніж у 2015-му

Минулого, 2016-го року, Закарпаття відвідало більше мільйона туристів, що приблизно на 20 відсотків більше, ніж у 2015-му.

Таку інформацію оприлюднив Геннадій Москаль.

Про причини збільшення потоку туристів голова ОДА зазначив:

– Тут проста арифметика. Кількість туристів збільшується, якщо є хороші дороги, є на що подивитися, і є де смачно поїсти. Пам’ятаєте давньоримський лозунг «Хліба і видовищ»? Після того, як ми відремонтували дорогу до Синевирського озера, кількість туристів тут збільшилася в сім разів!

Після відновлення дороги до Колочави сюди також стали приїжджати в кілька разів більше людей. Поцікавтеся, наскільки збільшилася кількість приїжджих у Німецькій Мокрій після будівництва лісової туристичної дороги і відкриття нового етнофестивалю «Закарпатська свальба». Адже раніше це село було тупиковим. Ми відновлюємо старі фестивалі й започатковуємо нові. Наприклад, Дні добросусідства з румунським повітом Марамуреш відновили через 14 років. А ще минулого року повернули державі унікальний на всю Європу Музей лісу і сплаву на Чорній річці, який хотіли банально вкрасти. Тепер візьмемося за його відновлення, відремонтуємо дорогу, і люди теж поїдуть туди. Робимо все, щоб привабити туристів, від яких оживає економіка, місцеві мешканці мають доходи, область отримує туристичний збір і так далі, повідомила zakarpatpost.net  прес-служба Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, що за опитуванням, проведеним  компанією TNS, Закарпаття стало найпривабливішим місцем в Україні для туристів, випередивши як сусідні «карпатські» області, так і «морську» Одещину.

zakarpatpost.net