У Мукачеві презентують кращі угорські вина

В Мукачеві експерти з Європи діляться досвідом
розвитку виноробної галузі

Сьогодні в рамках проведення фестивалю «Червене вино-2017» відбувається міжнародна конференція «Аромат виноробних традицій Закарпаття та Європи». Її учасники – винороби та науковці з України, Угорщини та Австрії обговорили стан, проблеми та перспективи розвитку виноробства. Модерує захід відомий туризмознавець Федір Шандор.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся депутат обласної ради Золтан Ленд’єл. Він зазначив, що «Червене вино» – найкращий і найбільший винний фестиваль країни. «Наш край наділений всім, щоби стати найбільш відомим виноробним крам в країні. Цей фестиваль став брендом Мукачева і є найбільш відомим фестом Срібної землі. Закарпаття саме завдяки виноробству може відродитися, залучати більшу кількість туристів», повідомляє zakarpatpost.net Мукачівська міська рада.
Нині на Закарпатті працює більше 100 приватних виноробів. Нинішня міжнародна конференція дасть поштовх до популяризації виноробства, популяризації туристичного потенціалу нашого краю.

Досвідом впровадження європейських підходів у виноградарстві та виноробстві на Закарпатті ділилася керівник асоціації студентів-економістів Леся Носенко.

Ласло Дорі презентував аромат вин регіону. Особливості маркетингу та співпраці виноробів і влади в Бургленді презентував регіону Фрітц Радлшпек.

Радник МЗС Угорщини з питань протоколу та гастрономії, сомельє Хелга Галл презентує кращі вина Угорщини.
До дискусії долучилися й приватні винороби Закарпаття.